Heukelum en LRC strijden voor handhaving
Heukelum en LRC strijden voor handhaving regio-voetbal.nl

Heukelum en LRC strijden voor handhaving

Nieuws 9 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend begint na de hoogste klassen ook in de rest van het amateurvoetbal de tweede competitiehelft, tenminste als de vele nachtvorst voetbal volop zal toelaten. In de regio Leerdam heeft alleen Herovina serieuze kampioenskansen. Diverse clubs hebben andere besognes en strijden voor handhaving. Zo ook LRC en Heukelum, die na de winterpauze allebei met een belangrijke thuismatch beginnen.

LRC-Oude Maas
LRC is in de eerste klasse teleurstellend voorlaatste en staat dus nu zelfs op een directe degradatieplaats. De achterstand op Oude Maas en de veilige zone is vier punten. In Leerdam zal zaterdag van Oude Maas dan ook beslist gewonnen moeten worden. Aan het begin van de competitie lukte LRC dat in Poortugaal met 1-4 duidelijk, maar sindsdien heeft Oude Maas zich na een zwakke start echter goed hersteld. LRC heeft de derde thuiszege evenwel dringend nodig.

Middenmoter WNC speelt in Oud Beijerland tegen titelkandidaat SHO, dat achter koploper Rijsoord op de tweede plaats staat. In Waardenburg werd het een 1-1 gelijkspel en daarmee mag WNC ook nu tevreden zijn.

Heukelum-SV Meerkerk
In de tweede klasse moeten Heukelum en SV Meerkerk het allebei vooral van hun thuisduels hebben. Dus kan Heukelum op eigen veld misschien revanche nemen voor de 2-1 nederlaag in Meerkerk. In de strijd voor handhaving heeft debutant Heukelum zo’n zege ook zeker nodig, al zal het hoger geklasseerde Meerkerk zaterdag beslist heel andere plannen hebben.

De wedstrijd Tricht-Hardinxveld is een cruciaal duel in de onderste regionen. Als Tricht opnieuw van Hardinxveld zou weten te winnen, gaat het er voor de bezoekers somber uitzien. Andersom, zou bij verlies van Tricht het aantal kandidaten voor directe degradatie ineens flink gaan groeien.

HSSC’61-De Zwerver
HSSC’61 ontvangt De Zwerver, dat in de derde klasse C maar net boven de plaatsen staat die straks tot degradatieduels gaan veroordelen. Om zelf in de veilige middenmoot te blijven zal HSSC’61 in Hei- en Boeicop revanche moeten nemen voor de 2-0 nederlaag in Kinderdijk. Naast liefst acht gelijke spelen was dat de enige keer dat De Zwerver in deze competitie tot nu toe won.

Ook SC Everstein zoekt thuis tegen Streefkerk rehabilitatie voor het eerdere 2-0 verlies in de uitwedstrijd. Een zege tegen middenmoter Streefkerk heeft SC Everstein nodig om in de veilige zone te kunnen komen.

NOAD’32-Haaften
Haaften staat in de derde klasse D één punt onder de veilige plaatsen en moet zaterdag in Wijk en Aalburg het vlak voor de winterpauze sterk opgerukte NOAD’32 gaan bestrijden. Gezien het eerdere 1-3 thuisverlies en de stand op de ranglijst mag Haaften uit bij NOAD’32 met een gelijkspel al niet ontevreden zijn.

Asperen en Leerdam Sport kunnen de punten allebei ook nog heel goed gebruiken om veilig te komen. Beide clubs spelen zaterdag in Sprang Capelle een uitwedstrijd. NEO’25 kreeg in Asperen op het kunstgras ruim klop maar heeft nu net als Asperen een succes dringend nodig. Leerdam Sport zal zich in Brabant niet net als in Leerdam weer door SV Capelle willen laten verrassen.

Kerkwijk-Herovina
Herovina zal in de vierde klasse D in de Bommelerwaard opnieuw van Kerkwijk moeten winnen om de kampioensrace met vooral GVV’63 en Arkel te kunnen blijven volhouden. MVV’58 heeft ook nog aspiraties, maar dan zal in Vianen geen fout mogen worden gemaakt. ASH wil in Hellouw tegen het verrassend goed presterende Lekvogels revanche nemen voor de ruime 3-0 nederlaag die bij de competitiestart in Lexmond werd geleden. Vuren zal in Tiel tegen TEC de fraaie opmars van vlak voor de winterpauze zeker willen voortzetten. SVS’65 heeft in de uit dertien clubs bestaande klasse 4 D vrijaf.

Beesd en Rhelico spelen uit
Zondag staan Beesd en Rhelico in de vierde klasse F halfweg het seizoen allebei met ieder zestien punten in de middenmoot. Beide ploegen hebben een uitmatch. Beesd speelt in Beusichem tegen BZS, waarvan thuis ruim werd gewonnen. Zo makkelijk zal het zondag zeker niet gaan, want BZS is in opmars. De vier punten voorsprong op BZS zal Beesd echter beslist intact moeten zien te houden. Rhelico won in Rumpt de eerste wedstrijd tegen Teisterbanders, maar in Kerk Avezaath lijkt Teisterbanders nu zelf de beste papieren te hebben. Gezien het geringe verschil op de ranglijst is Rhelico echter zeker niet kansloos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 9 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 18 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 20 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 20 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 20 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 23 uur geleden