Spaan: 'Geen tussentijdse versterkingen voor Kozakken Boys'
Spaan: 'Geen tussentijdse versterkingen voor Kozakken Boys' regio-voetbal.nl

Spaan: 'Geen tussentijdse versterkingen voor Kozakken Boys'

Nieuws 7 keer gelezen

WERKENDAM - Voor technisch-directeur Kees Spaan van Kozakken Boys en zijn nieuwe kompaan Ger Klop is het hoogseizoen. De agenda van Spaan loopt over met afspraken met spelers uit de huidige groep en afspraken met potentiele nieuwkomers. De verworven status van Kozakken Boys brengt bij spelers meteen hoge financiële verwachtingen.

“Ik heb wel eens de indruk dat voetballers denken dat zij op De Zwaaier bij Barcelona komen voetballen, zo hoog zijn de financiële eisen. Daar kunnen wij natuurlijk niet in mee. Wij moeten strak op ons budget letten en zitten aan ons plafond. Wij hebben al veel gesprekken gevoerd, maar zijn alleen nog maar met TEC-speler Sven van Ingen rond. Daarnaast gaan wij vier spelers uit eigen jeugdopleiding doorschuiven.”

Daarmee komt Kozakken Boys in het seizoen 2017-2018 op een selectie van zestien veldspelers met daarbij de vier talenten en drie doelmannen.

Jeugdopleiding
Spaan heeft veel waardering voor de eigen jeugdopleiding. “Vijf jaar geleden hebben Marco Damen, Marco Kant en Iwan den Haan een nieuwe structuur opgezet en daar plukt Kozakken Boys nu de vruchten van. Er trainen al jonge gasten met de selectie van Danny Buijs mee. Wij kunnen zien of daar progressie in zit. En het kan wel, want ‘Appie’ is zo’n voorbeeld. Hij komt van Spartaan’20 en is naar het eerste elftal overgeheveld.”

Wat de keepers betreft is er nog onzekerheid. Zoals bekend is doelman Nils den Hartog gehuurd van RKC Waalwijk. Daar wordt pas na 30 april beslist hoe zij met Den Hartog verder gaan. Jesper Hogedoorn vertrekt naar Quick Boys. “Dus zijn wij op zoek naar één of straks mogelijk twee keepers.”

Kracht tweede divisie
Spaan verbaast zich engiszins over de kracht van de tweede divisie. “Daarvoor hoef je alleen maar te kijken waar grote zaterdagclubs als Spakenburg, GVVV, HHC en wij staan. Dan weet je hoe laat het is. Iedereen kan van iedereen winnen, hoewel Jong AZ er wel erg ver bovenuit steekt. Ik heb ze zaterdag gezien. Wat een team zeg, ongekend goed voor dit niveau. AZ beschikt op dit moment over de beste jeugdopleiding van Nederland.”

Kozakken Boys zit in een mindere periode. Uit de laatste vijf wedstrijden pakte trainer Danny Buijs met zijn ploeg slechts één schamel punt. Het komende programma is ook nog eens loodzwaar, te beginnen zaterdag met Katwijk thuis.

Spaan ziet dat clubs in de tweede divisie zich tijdens de wintertransferwindow versterken. “Wij doen daar niet aan mee, omdat wij vertrouwen houden in de huidige selectie.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 46 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 10 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 19 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 21 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 21 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 21 uur geleden