Bij LRC Leerdam is mooi voetbal even niet aan de orde
Bij LRC Leerdam is mooi voetbal even niet aan de orde regio-voetbal.nl

Bij LRC Leerdam is mooi voetbal even niet aan de orde

Nieuws 12 keer gelezen

LEERDAM - LRC Leerdam heeft zich nauwgezet voorbereid op de tweede competitiehelft. De ploeg begint met een thuiswedstrijd tegen Oude Maas uit Poortugaal. 

LRC Leerdam won op de eerste competitiedag in Poortugaal met 1-4, maar dat bleek geen voorbode voor een vlekkeloze eerste competitiehelft. Op vreemde bodem werd geen wedstrijd meer gewonnen. Hoewel de ploeg wel regelmatig complimenten kreeg voor het vertoonde spel, zijn de Leerdammers op dit moment terug te vinden op de voorlaatste plaats.

Er was vorige week ruimte voor een kort trainingskamp in Arnhem. Trainer Koen Janssen: “Dit trainingskamp was uitstekend voor het teamproces. Het zorgt voor binding. Wij hebben ondanks de winterse omstandigheden in het oosten van het land, in de zaal kunnen trainen.”

Janssen, die zijn contract op Bruinsdeel verlengde tot 2019, zet overigens grote vraagtekens bij het doorgaan van het duel met Oude Maas. “Het zal fifty/fifty zijn of het duel doorgaat. Ik heb deze week op ons eigen sportpark door de vorst niet kunnen trainen en er wordt in de nachten nog vorst verwacht.”

Voor trainers is de winterse periode op Bruinsdeel niet de gemakkelijkste. In Leerdam liggen, in tegenstelling tot dorpen in de omgeving, geen kunstgrasvelden. Het is en blijft zoeken naar mogelijkheden om oefenwedstrijden te spelen. Gisteren kon LRC Leerdam in Gorinchem voor een wedstrijd bij tweedeklasser GJS terecht (4-0 nederlaag). Donderdag zal waarschijnlijk een kunstgrasveld moeten worden gezocht om een training te kunnen afwerken.

Experimenteren
Janssen is klaar met de verhalen dat LRC Leerdam in de eerste competitiehelft te weinig heeft gekregen. “Wij moeten er vanaf nu voor zorgen dat verdedigend de nul wordt gehouden en dat wij er voorin een binnen schieten. Zo simpel is mijn opdracht aan mijn spelers. Het is aan mij om zekerheden in te bouwen. Dit alles met slechts één doel en dat is LRC op een veilige positie zien te krijgen. Dat is het enige wat telt. Verder doe ik nergens uitspraken over.”

Janssen is al een tijdje aan het experimenteren met wat spelers op andere posities. Hij moet zaterdag een oplossing vinden voor de afwezigheid van Thomas Heideman, die een wedstrijd schorsing uitzit. Als zaterdag niet in competitieverband wordt gespeeld is Heinenoord de volgende opdracht. “Daar ligt kunstgras, dus dat gaat wel door.”

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 1 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 3 uur geleden
• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 5 uur geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 5 uur geleden
Afbeelding
App je video, foto of nieuwstip naar Regio-Voetbal 6 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 14 uur geleden