Voorzitter Nivo Sparta wordt directeur FC Den Bosch
Voorzitter Nivo Sparta wordt directeur FC Den Bosch regio-voetbal.nl

Voorzitter Nivo Sparta wordt directeur FC Den Bosch

Nieuws 531 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Voorzitter Bert Wernke van voetbalvereniging Nivo Sparta is aangesteld als nieuwe algemeen directeur van FC Den Bosch. Hij gaat per 1 februari aan de slag bij de Bossche club.

Dat heeft FC Den Bosch donderdagavond bekend gemaakt. 

Voorzitter Jan-Hein Schouten van de Raad van Commissarissen van FC Den Bosch is verheugd met het aantreden van Wernke als algemeen directeur. "Bert is een zeer ervaren ondernemer met een groot zakelijk en sociaal netwerk. Hij heeft diverse directiefuncties bekleed en jarenlang op succesvolle wijze grote nationale en internationale bedrijven aangestuurd en gerund. We hebben met hem iemand aangesteld die daadkrachtig is, resultaat gericht werkt en in staat is om rust en groei te creëren op financieel, commercieel en organisatorisch vlak."

Wij-gevoel
Bert Wernke laat weten 'vereerd' te zijn toen FC Den Bosch hem benaderde voor de functie. "Ik vind het belangrijk dat we het 'wij-gevoel' laten terugkeren bij FC Den Bosch, maar om dat te kunnen bewerkstelligen moeten we eerst zorgen voor rust en vertrouwen binnen en buiten de club. Ik zie het als een mooie kans om mijn passie voor voetbal te combineren met de ervaringen die ik heb opgedaan in het bedrijfsleven, als sponsor in het betaald voetbal en als voorzitter van Nivo Sparta."

Wernke neemt de plaats in van Edward van Wonderen. Theo Teelen, die de functie van interim statutair directeur bekleedde, zal per 1 februari werkzaam zijn als manager algemene zaken.

Overigens blijft Wernke aan als voorzitter van Nivo Sparta: "Ik bekijk de komende maanden in hoeverre beide functies te combineren zijn. Ik heb zowel binnen het bestuur als binnen de club fantastische en toegewijde mensen om mij heen, dus daar maak ik me geen zorgen om."
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden