Theo de Boon verruilt SV Meerkerk voor Nivo Sparta
Theo de Boon verruilt SV Meerkerk voor Nivo Sparta regio-voetbal.nl

Theo de Boon verruilt SV Meerkerk voor Nivo Sparta

Nieuws 84 keer gelezen

MEERKERK/ZALTBOMMEL - Theo de Boon volgt met ingang van komend seizoen Theo van Geffen op als hoofdtrainer van Nivo Sparta. De 47-jarige De Boon komt over van competitiegenoot SV Meerkerk. Nivo Sparta is met haar nieuwe hoofdtrainer een tweejarig contract overeengekomen.

De in Sleeuwijk woonachtige Theo de Boon kwam als voetballer onder meer uit voor DS'79 (FC Dordrecht) en heeft inmiddels 20 jaar trainerservaring opgedaan bij Hardinxveld, Sleeuwijk, Nieuw-Lekkerland, TOGR, RVVH en Capelle.

Twee jaar geleden stapte De Boon tussentijds in bij SV Meerkerk en behoedde de club in het seizoen 2014/2015 voor degradatie. Vorig seizoen werd er een periode gewonnen met een tweede plaats in de tweede klasse F.

Snel gegaan
“Het is snel gegaan en daar spreekt wederzijds vertrouwen uit”, aldus De Boon. “Afgelopen dinsdag had ik, na LinkedIn-contact, mijn eerste gesprek. En gisterenavond (vrijdag 23 december) voerden we ons tweede gesprek en zijn we een contract voor twee jaar overeengekomen. De gesprekken verliepen prima, we zitten op één lijn.”

Nivo Sparta is een club - gesteund door een hecht sponsorcollectief - met ambities, weet ook De Boon. “De club wil naar de eerste klasse en mogelijk zelfs richting de hoofdklasse. Op de nieuwe accommodatie voetbalt bovendien veel jeugd. Zo is de vereniging gegroeid van 600 naar op dit moment 1000 leden.”

Plafond
De Sleeuwijker verlaat overigens wel met gemengde gevoelens zijn huidige club SV Meerkerk. “Ik kan blijven en ik voel mij er ook super thuis. SV Meerkerk zit in mijn hart, maar de vereniging zit wel aan haar plafond. We staan momenteel op een keurige vijfde plaats, maar voor de rest is het dunnetjes. Veel meer dan overleven en stabiliseren in de tweede klasse zit er niet in. Ik ben en blijf sportman en kon deze kans bij Nivo Sparta niet laten lopen. Maar het komende halfjaar gaat alle focus op SV Meerkerk.”

De Boon legt desgevraagd uit: â€œIn Zaltbommel staat een goede organisatie, met een TC en scouting. Ik hoef mij niet druk te maken over het nieuwe seizoen en kan mij volledig richten op SV Meerkerk. Wel hoop ik dat Nivo promoveert, met een dijk van een selectie moet dat in mijn ogen geen probleem zijn en dan ben ik volgend seizoen al trainer van een eersteklasser.”

Zaterdag 29 april 2017 heeft de oefenmeester al omcirkeld in zijn agenda. “Drie weken voor het einde van de competitie staat Nivo Sparta – SV Meerkerk op het programma, dat kan een leuk potje worden…”  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 35 minuten geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 1 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 17 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 18 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00