Danny Buijs test Seat Ateca bij Autobedrijf Thur
Danny Buijs test Seat Ateca bij Autobedrijf Thur regio-voetbal.nl

Danny Buijs test Seat Ateca bij Autobedrijf Thur

Nieuws 354 keer gelezen

ADVERTORIAL GENDEREN • Een stoere, sportieve auto, die móet wel getest worden door een stoere, sportieve man! Niemand minder dan Kozakken Boys-trainer Danny Buijs onderwerpt de nieuwe Seat Ateca aan een rijtest voor Bedrijvig Magazines. Als profvoetballer heeft Danny de afgelopen tien jaar in zo'n beetje alle automerken gereden, dus hij heeft heel wat vergelijkingsmateriaal. Achter het stuur van deze allereerste SUV van Seat is hij al snel enthousiast.

 "Hij ligt als een veertje op de weg", prijst Kozakken Boys-trainer Danny Buijs de nieuwe Seat Ateca. "Hij rijdt echt super licht, stuurt gemakkelijk door de bochten en er zit best wel wat snelheid in. Hij is pittig als het moet." 

Danny vermoedt dat er best een zware motor in deze eerste SUV van SEAT ligt. Niets blijkt minder waar. De testwagen is uitgerust met de 1.0 TSI 115 pk instapmotor. Niels Hoekstra van Autobedrijf Thur: "Er zit een turbo op, daardoor heb je onderin lekker veel trekkracht. De Ateca heeft ook geen 200 pk nodig om vlot vooruit te komen, omdat de wagen licht is. Ter vergelijking: de Ateca weegt niet veel meer dan een Seat Leon."

[[{"fid":"33389","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","attributes":{"alt":"Danny Buijs test de nieuwe Seat Ateca bij Autobedrijf Thur","class":"media-element file-wysiwyg"}}]]

Pluspunten
De Spanjaard scoort bij Danny ook pluspunten vanwege de ruimte. Passagiers kunnen hun benen prima kwijt en de kofferbak is groot. "Dat maakt deze auto echt een topauto voor een gezin." Wat ook fijn is: de hoge zit. Die biedt de bestuurder een perfect overzicht op de weg.

Ook de 'tierelantijnen' van de Ateca bevielen de voetballer wel. Bijvoorbeeld het grote touchscreen voor navigatie en radio. "Dat springt aan zodra je met je hand in de buurt komt, ideaal." De achteruitrijdcamera en de cruise control die voor een rotonde automatisch afremt kunnen eveneens op zijn goedkeuring rekenen. "Dat zijn ideale extra's."

Design
Het design bevalt Danny ook wel. De ontwerpers van Seat keken voor deze eerste SUV met een schuin oog naar de Leon. Zo zie je de trapeziumvormige grille, scherp gelijnde dorpels en driehoekige lichtelementen terug in de Ateca, al heeft deze baas in de stedelijke jungle een heel eigen identiteit gekregen. Danny vat het kort maar krachtig samen: "Dit is geen ouwe lullen wagen, maar een echte stoere, sportieve auto."

Proefrit
Ook een proefrit maken? Neem contact op met Autobedrijf Thur aan de Kelderstraat 2-4 in Genderen via 0416-351156 of kijk op: www.thur.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden