VVAC verrast met Marten Boverhof als nieuwe hoofdtrainer
VVAC verrast met Marten Boverhof als nieuwe hoofdtrainer regio-voetbal.nl

VVAC verrast met Marten Boverhof als nieuwe hoofdtrainer

Nieuws 117 keer gelezen

OTTOLAND – VVAC heeft Marten Boverhof gestrikt als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De 31-jarige Lopiker komt over van competitiegenoot HSSC’61.

De komst van Boverhof naar De Put mag als een ‘verrassing’ worden aangemerkt. Algemeen werd aangenomen dat de trainer, die bezig is met het diploma UEFA-A, een stap(je) hogerop wilde doen. VVAC heeft het momenteel erg moeilijk in de 3e klasse C en handhaving is voor de hekkensluiter allerminst een zekerheidje.

Gevoel
“Ik kan me voorstellen dat mijn keuze verrassend overkomt”, beaamt Marten Boverhof. “Ik heb de keuze gemaakt op mijn gevoel. Een club moet bij me passen. VVAC stond in dat rijtje. De TC toonde zich slagvaardig en ik heb zelf kunnen ervaren dat er, ondanks de huidige positie op de ranglijst, meer dan voldoende motivatie in de spelersgroep zit.”

Boverhof hecht aan een goede mix tussen het voetballende deel en de sociale kant. “Daar voel ik me prettig bij. Uiteindelijk is dat ook de basis voor prestaties.”

De Lopikse sportfysiotherapeut liet ook de faciliteiten en de accommodatie meewegen in zijn keuze. “En ach, ik ben straks pas drie jaar hoofdtrainer”, relativeert hij. “Bij HSSC’61 (toen Boverhof er begon een club uit het rechterrijtje van de 4e klasse, inmiddels een stabiele derdeklasser, RdB) heb ik aan de doelstellingen kunnen voldoen. Dat moet ik bij VVAC weer laten zien. Dan komt voor mij als trainer die stap omhoog vanzelf wel.”

PSV
Boverhof speelde zelf elf seizoenen voor PSV in een lichting met onder anderen Ibrahim Affelay en Ismaël Aissati. Ook kwam hij uit voor Jong Oranje. In die periode maakte hij bekende namen als Guus Hiddink, Ronald Koeman, Foppe de Haan, Gerald Vanenburg en Ernest Faber als trainers mee. Een zware knieblessure stond een profcarrière uiteindelijk echter in de weg.

Naast het trainerschap bij HSSC’61 loopt Marten Boverhof momenteel stage bij de Hoornaarse derdedivisionist SteDoCo. Volgend (voor)jaar hoopt hij het diploma UEFA-A te behalen. Boverhof volgt de cursus met onder anderen de regiotrainers Richard Smaal, Ferry van Dijk, Jerome Ceton en Richard Elzinga.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden