Rivaliteit Sleeuwijk en Woudrichem staat borg voor spektakel
Rivaliteit Sleeuwijk en Woudrichem staat borg voor spektakel regio-voetbal.nl

Rivaliteit Sleeuwijk en Woudrichem staat borg voor spektakel

Nieuws 20 keer gelezen

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - Komend weekend beginnen de meeste clubs aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. Alleen Kozakken Boys gaat nog een week verder.

Het begint zaterdag voor de Werkendamse tweededivisionist thuis tegen FC Lienden. Een lastige tegenstander, al zal Kozakken Boys geladen aan het duel beginnen om de blamage tegen UNA van zich af te spelen. Dat lijkt wel zeker.

Trainer Danny Buijs is duidelijk. “Het is heel simpel. Het is weer een wedstrijd om te proberen drie punten te halen. Ik hoop niet dat de wedstrijd tegen UNA nog meespeelt. Op dit niveau blijkt iedere week dat iedereen van elkaar kan winnen of van elkaar kan verliezen. Dus wat dat betreft til ik daar niet zo zwaar aan. Of we met een goed gevoel de winterstop in gaan, ligt een beetje aan de komende twee wedstrijden tegen FC Lienden en Koninklijke HFC. Als je nog vier punten weet te pakken, dan zitten we gewoon in de top vijf. Dan mag je uitermate tevreden zijn”, aldus Buijs.

Achilles Veen
In de hoofdklasse begint Achilles Veen aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. De manschappen van trainer Clemens Bastiaansen gaan met de eerste periodetitel al tevreden de winterstop in. Een zege uit bij DFS maakte het plaatje nog wat mooier voor de koploper om het gat met achtervolger Spijkenisse op te trekken naar vijf punten.

1C
GRC 14 en Almkerk zullen in de eerste klasse ook met een goed gevoel de winterstop in willen gaan. Dat wordt wel een krachttoer voor Almkerk bij Oranje Wit. Voor GRC 14 niet minder thuis tegen SHO.

2F
In de tweede klasse is het voor Altena, GDC en Wilhelmina’26 nog geen rozengeur en maneschijn. Altena treedt in het strijdperk tegen Tricht. GDC wacht de lastige klus bij CDW. En Wilhelmina’26 haalt de punten ook niet zo maar binnen tegen Heukelum.

Topper
De topper in de derde klasse D is natuurlijk Sleeuwijk tegen Woudrichem. De rivaliteit is op een hoogtepunt voor beide ploegen. Het is de ongeslagen koploper uit Woudrichem tegen de belangrijkste achtervolger Sleeuwijk. Dat gaat dus wat worden in de burentwist zaterdag op De Roef.

NOAD’32 kan nog wat puntjes gebruiken. Dat zullen de manschappen van trainer Rob van Loon scherp moeten zijn uit bij Leerdam Sport’55. Sparta’30 zit in de problemen. De wil is er wel, maar de uitvoering blijft meestal achter bij de goede bedoelingen. Dat zal zaterdag dus anders moeten tegen SVW.

Zondag
Op zondag blijft het worstelen voor Be Ready en HHC’09 in de vierde klasse. Een overwinning zou goed zijn voor het gemoed. Dan moet Be Ready verrassen bij SC Elshout. HHC’09 moet zich laten gelden bij Raamsdonk.

In de vijfde klasse kan Dussense Boys als winterkampioen de kerst in. Dan moet er wel gewonnen worden bij het lastige Neerlandia’31. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 8 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 8 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 15 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 16 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44