Weinig toppers in regio Leerdam aan slot van eerste competitiehelft
Weinig toppers in regio Leerdam aan slot van eerste competitiehelft regio-voetbal.nl

Weinig toppers in regio Leerdam aan slot van eerste competitiehelft

Nieuws 24 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Komend weekend zijn er in de slotronde van de eerste competitiehelft in de regio Leerdam weinig echte toppers. Tijdens de laatste competitiedag met een compleet programma voor de winterpauze spreken zaterdag de thuismatches van WNC, Asperen, Haaften en Leerdam Sport nog het meest aan. De uitduels van LRC en Heukelum zijn in de degradatiestrijd echter belangrijker. In verband met de vroege zonsondergang beginnen veel duels zaterdagmiddag al om kwart over twee.

Zondag trekt in Rumpt de derby van Rhelico tegen gemeentegenoot GVV uit Geldermalsen de grootste aandacht. Beesd ontvangt tegelijkertijd Teisterbanders uit Kerk Avezaath waar Teus Jakobs (ex-Arkel en ex-SVS’65) al voor het derde seizoen hoofdtrainer is.

WNC-Kloetinge
Regio Voetbal gaat zaterdag naar Waardenburg. Middenmoter WNC speelt daar in de eerste klasse tegen het vooral defensief ijzersterke Kloetinge, dat met vier punten meer dan de thuisclub op een gedeelde derde plaats staat. WNC is thuis nog ongeslagen en moet dat tegen deze Zeeuwen proberen zo te houden. Dan kan WNC op een geslaagde eerste competitiehelft terugzien.

Zuidland-LRC
LRC staat er op de twaalfde plaats veel slechter voor met slechts één punt meer dan Zuidland, de nummer voorlaatst. Als zaterdag onverhoopt in Zuidland in een rechtstreeks duel ook zou worden verloren, zou LRC zelfs op een directe degradatieplaats de winterstop ingaan. Het hoeft dus geen betoog dat LRC zich in Zuidland in dit kapitale treffen geen nieuwe nederlaag meer kan veroorloven. Ook de marge met de veilige zone zou dan nog verder oplopen.

Heukelum en Tricht
Heukelum en Tricht staan in de tweede klasse met twaalf punten samen op de twee plaatsen die straks tot degradatieduels veroordelen. Wilhelmina’26 heeft echter slechts twee punten meer. Het duel Wilhelmina’26-Heukelum wordt dus in Aalburg heel belangrijk.Tegen de thuis nog ongeslagen Brabanders moet debutant Heukelum proberen minstens een gelijkspel en eigenlijk zelfs een zege te gaan behalen. Alleen in dat laatste geval komt Heukelum boven de rode streep, maar dan moet er zaterdag wel beter gespeeld worden dan tegen Hardinxveld.

Ook Tricht zou in Nieuwendijk tegen Altena moeten winnen om de veilige zone te kunnen bereiken. Beide teams presteren niet zo best, want Altena bezit ook pas zestien punten en dus is een remise misschien waarschijnlijker. Voor Tricht zou dit trouwens na vier zeges en al zeven nederlagen pas het eerste gelijkspel in deze competitie betekenen.

De Alblas-HSSC’61
HSSC’61 en SC Everstein spelen in de derde klasse C allebei een uitduel tegen een sterke subtopper. HSSC’61 gaat op bezoek bij De Alblas, dat duidelijk in opmars is en na drie nipte zeges achtereen op de derde plaats staat. Met een gelijkspel mag middenmoter HSSC’61 tegen De Alblas tevreden zijn.

SC Everstein heeft zich in de onderste regionen iets opgewerkt, maar pakte in uitmatches tot dusverre alleen drie remises. In Hendrik Ido Ambacht wordt het tegen de als tweede heel hoog geklasseerde debutant IFC weer erg zwaar. Om een veilige positie te bereiken heeft SC Everstein zaterdag toch ook tegen IFC een succes nodig.

Leerdam Sport-NOAD’32
Leerdam Sport en NOAD’32 zijn in de derde klasse D allebei in opmars en ontmoeten elkaar  in Leerdam zaterdag. Leerdam Sport is met drie kleine zeges en twee remises al vijf duels op rij ongeslagen maar NOAD’32 won zelfs alle laatste drie (thuis)wedstrijden. Via winst zou Leerdam Sport op de ranglijst NOAD’32 kunnen passeren, maar zover is het nog lang niet.

Haaften-NEO’25
Debutant Haaften staat met acht punten momenteel op een plaats in 3D die straks noopt tot het spelen van degradatieduels. Tegenstander NEO’25 bivakkeert net boven de rode streep. Om de benarde positie wat te verbeteren zou Haaften deze thuiswedstrijd tegen NEO’25 eigenlijk moeten winnen. Dat lukte Haaften in deze competitie eerder nog pas tweemaal.

Asperen-SV Capelle
Asperen en SV Capelle staan in 3 D allebei in de middenmoot. Eigenlijk hadden beide teams vijftien punten, maar door het ene strafpunt heeft Asperen nu één punt achterstand. Door een thuiszege zou het wisselvallige Asperen nu het wat teruggevallen SV Capelle op de ranglijst moeten kunnen passeren.

GVV’63-ASH
Ook dankzij een prima doelsaldo heeft GVV’63 zaterdag in Gameren in de vierde klasse D tegen ASH de eerste periodetitel voor het grijpen. Een gelijkspel volstaat normaliter voor GVV’63 al. Alleen bij verlies van GVV’63 zou Lekvogels thuis tegen Arkel die prijs via een overwinning zelf nog kunnen veroveren. De kans dat middenmoter ASH in Gameren zaterdag de eerste uitzege gaat behalen, lijkt echter tegen GVV’63 miniem.

Herovina is in de uit dertien clubs bestaande klasse 4D vrij en heeft dus al winterpauze. De kans op de eerste periodetitel is na de late nederlaag in Arkel voor Herovina overigens inmiddels wel verkeken.

MVV’58-Well
MVV’58 moet zaterdag in Meteren beslist van middenmoter Well winnen om kansrijk in de subtop te kunnen blijven meedoen. Vuren zou thuis tegen Kerkwijk met een vierde zege op rij de mooie opmars moeten kunnen voortzetten. Na vier nederlagen achtereen moet SVS’65 in Spijk op het eigen kunstgras tegen het Tielse TEC eindelijk weer eens kunnen zegevieren.

Rhelico-GVV
Rhelico speelt zondag in Rumpt de streekderby tegen GVV, dat in de vierde klasse F op de derde plaats staat maar al twee weken op rij niet meer wist te scoren. Zo raakte GVV de aansluiting met de top en periodekampioen Theole kwijt. Middenmoter Rhelico zal er op gebrand zijn om dit zo te houden en de buren uit Geldermalsen te verslaan. De wisselvallige prestaties van Rhelico in de laatste weken bieden echter geen garantie dat dit op sportpark Boutenstein ook zal gaan lukken.

Beesd-Teisterbanders
Beesd voetbalt zondag thuis tegen Teisterbanders, dat vooral op eigen veld sterk is getuige ondermeer de zege van vorige week op de Bossche titelkandidaat Wilhelmina. Op de resultaten van het onberekenbare Beesd is in de afgelopen periode geen peil te trekken. Juist in de laatste drie uitduels deed Beesd het prima met na twee uitzeges ook ruime winst bij het sterke FC Schadewijk in Oss als duidelijk hoogtepunt. Zondag moet Beesd pogen nu ook het thuispubliek eindelijk eens op de volle winst te trakteren. Daar wachten ze in Beesd na de openingszege tegen BZS al drie maanden op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 1 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 7 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 8 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding gisteren
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar gisteren
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15