RVVH en Giovanni Franken gaan met elkaar door
RVVH en Giovanni Franken gaan met elkaar door regio-voetbal.nl

RVVH en Giovanni Franken gaan met elkaar door

Nieuws 57 keer gelezen

RIDDERKERK - RVVH en trainer Giovanni Franken zijn overeengekomen om ook in het nieuwe seizoen 2017/2018 met elkaar verder te gaan, meldt Voetbal Rotterdam. Beide partijen zijn tevreden en hebben een wederzijds vertrouwen in elkaar, zodat continuering van het dienstverband een logisch gevolg bleek. Franken begint komende zomer aan zijn vijfde seizoen als trainer bij RVVH 1.

Franken: “Iedereen was zeer tevreden over mijn werk als trainer, maar daarnaast word ik ook als mens zeer gewaardeerd merkte ik in de gesprekken. Dit seizoen zijn we bovendien met een compleet nieuwe en jonge groep gestart waar nog genoeg rek in zit en ik wil kijken hoever we ze kunnen krijgen”.

Franken begint komende zomer aan zijn elfde seizoen bij de Ridderkerkse club. In 2007 begon hij als speler in een ploeg waarmee hij in twee seizoenen promoveerde van de tweede klasse naar de hoofdklasse. Nadat een langslepende blessure hem noopte te stoppen met actief voetballen, was voor hem duidelijk om het trainersvak in te gaan. In zijn twee seizoenen als trainer van RVVH 2 behaalde hij twee keer een tweede plaats om vervolgens via de nacompetitie met het tweede elftal te promoveren naar de reserve hoofdklasse.

Daarna maakte hij in 2013 de overstap naar de eerste selectie waarmee een mooie tweede plaats werd behaald in de hoofdklasse B. Ook was er winst in de finale om Voetbal Rijnmond cup. Daarnaast leverde de halve finale om de districtsbeker RVVH een wedstrijd in de landelijke KNVB beker op tegen Vitesse.

In zijn tweede seizoen als trainer eindigde RVVH als derde in de hoofdklasse B, maar werd via een ijzersterk gespeelde nacompetitie het ultieme doel de Topklasse bereikt. Daaruit werd dan afgelopen seizoen weliswaar weer gedegradeerd, in een tijd waarin Franken een stapje terug moest doen vanwege het ontbreken van de juiste trainerslicentie, maar dat neemt niet weg dat RVVH met de vernieuwde groep de toekomst positief tegemoet ziet en graag weer een seizoen van de diensten van de 39-jarige trainer gebruik wil maken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 10 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 10 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 17 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 18 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44