'GVV'63 zou in 3e klasse allerminst een modderfiguur slaan'
'GVV'63 zou in 3e klasse allerminst een modderfiguur slaan' regio-voetbal.nl

'GVV'63 zou in 3e klasse allerminst een modderfiguur slaan'

Nieuws 27 keer gelezen

GAMEREN - Na drie seizoenen sportieve malaise kan GVV'63 zaterdag weer een succes boeken. De voormalig tweedeklasser ruikt de periodetitel in de vierde klasse.

In Gameren was er lange tijd, in ieder geval op voetbalgebied, niets te vieren. Na de zeer knappe promotie naar de tweede klasse en de veredelde Houdini-act waarmee ze zich daar in het eerste seizoen in wisten te handhaven, ging het rap bergafwaarts. Het vertrek van de broers Hazewinkel en een aantal basisspelers liet zich niet onbetuigd en dat leidde binnen twee seizoenen tot degradatie naar de vierde klasse. Daarin was het voorafgaand aan het seizoen al betiteld tot de gedoodverfde titelkandidaat en tot dusver slagen de manschappen van het trainersduo Jan van Setten/Gilberto Smit er met verve in om aan die torenhoge verwachtingen te voldoen.

Concurrentie
Eén van de selectiespelers die de plotselinge 'rise and fall' van de geel-zwarten van dichtbij meemaakte is clubtopscorer Richan Kreling. De 29-jarige aanvaller is kind van het dorp en de club, maar toch zag hij zich ondanks zijn ervaring op tweede klasse-niveau in het begin van het seizoen gepasseerd worden. Daniel Gonçalves, één van de zes spelers die afgelopen zomer overkwam van Nivo Sparta, genoot de voorkeur en vulde zijn rol voortvarend in met vier doelpunten uit de eerste vier competitiewedstrijden.

Het was voor Kreling wennen dat hij de concurrentie aan moest gaan om zijn plaats in de basiself: "Er is deze zomer het een en ander bijgekomen. Dat is een aantal jaren op rij niet zo geweest en toen wist ik dat ik er toch wel automatisch in zou staan. Er was geen druk van andere jongens. Nu is het vechten om je plekkie, zoals het eigenlijk hoort in een selectie", stelt Kreling, die er geen doekjes om windt dat hij liever al veel eerder in de basis was teruggekeerd: "Ik vond zelf dat ik er gewoon in hoorde. In de voorbereiding was ik op vakantie en in de eerste wedstrijd, tegen Well, stonden de twee nieuwe jongens er gelijk in en die scoorden allebei. Dan kun je ze slecht de wedstrijd erna uit de basis halen omdat meneer Kreling weer terug van vakantie is. Daarna ben ik een paar keer ingevallen en heb ik een paar keer gescoord en thuis tegen Herovina stond ik voor het eerst weer in de basis."

De optredens van Kreling hebben GVV'63 geen windeieren gelegd, want hij mag zich momenteel clubtopscorer noemen met zes doelpunten. Ook dat is niet een gebruikelijke situatie voor de vleugelaanvaller: "Normaal scoor ik sowieso niet veel. Ik ben meer van de boel afjagen en de balletjes afgeven, maar ze gaan er dit jaar gewoon in. Vooralsnog."

Arkel
Ook zaterdag kreeg Kreling in en tegen Kerkwijk een aantal goede mogelijkheden om zijn doelpuntentotaal op te krikken, ware het niet dat doelman Jochem de Weert zich telkens opwierp als onvermijdelijk obstakel. Mede daardoor hield GVV'63 slechts een punt over aan de derby die voor het eerst sinds elf jaar weer in competitieverband werd gespeeld. De Gamerense formatie mocht van geluk spreken dat Arkel thuis afrekende met naaste belager Herovina.

Arkel is ook de ploeg die in de eerste seizoenshelft de meeste indruk op Kreling maakte: "De eerste tegenstander waarvan ik onder de indruk was, was Arkel. Dat was gewoon een gelijkwaardige ploeg."

Dat beaamt Smit: "Er zijn een paar teams die bovenin mee blijven doen, maar daarvan is Arkel in onze ogen de beste. Dat is een team dat je laat voetballen. Je komt ook tegenstanders tegen die helemaal inzakken en dat is soms lastig. Die denken 'jullie staan bovenaan, jullie moeten het maar doen' en daar moet je mee om kunnen gaan."

Niet misstaan
Dat lukt tot op heden overigens vrij aardig, want na elf wedstrijden bezet GVV'63 de koppositie met twee gelijke spelen en één nederlaag. Daardoor heeft de ploeg van Smit zaterdag aan een punt tegen ASH genoeg, tenzij Lekvogels met zeventien doelpunten verschil van Arkel wint. Dat is zéér onwaarschijnlijk en dus ziet GVV'63 goede kansen op nacompetitievoetbal, wat zomaar zou kunnen leiden tot een terugkeer in de derde klasse.

Ook daarin zou GVV'63 volgens Smit allerminst een modderfiguur slaan: "Ik denk dat wij in de derde klasse met dit materiaal niet zouden misstaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden