Danny Buijs sluit boek UNA snel en richt zich op FC Lienden
Danny Buijs sluit boek UNA snel en richt zich op FC Lienden regio-voetbal.nl

Danny Buijs sluit boek UNA snel en richt zich op FC Lienden

Nieuws 84 keer gelezen

WERKENDAM - Trainer Danny Buijs sloot het boek UNA al zaterdagavond laat bij terugkomst in Werkendam en is daar bij zijn spelers niet meer op teruggekomen. Kozakken Boys verloor met liefst 5-2 bij laagvlieger UNA.

Kozakken Boys moet door en kijkt alweer naar de confrontatie met FC Lienden. Buijs hoopt dat doelman Jesper Hogedooorn, tot februari van dit jaar onbetwist eerste doelman, de wedstrijd van gisteren tegen Nieuw-Lekkerland om de EM Regio Cup goed heeft doorstaan. Hij is er tenslotte wel bijna tien maanden uit geweest. Met Hogedoorn terug onder de lat keert er meteen een brok ervaring terug. De jonge Djordi van der Wiel wordt absoluut niets verweten, maar hij is net zeventien en mist die ervaring natuurlijk nog.

Buijs doet overigens nog geen enkele uitspraak over wie zaterdag onder de lat staat. “Daarover beslis ik donderdag pas”, liet de keuzeheer weten.

Buijs liet gisteren ook Toby Mulder minuten maken. Ook hij keert terug van een blessure. Op Gwaeron Stout rekent Buijs dit jaar niet meer. “Die moet zich op de tweede competitiehelft richten.”

In Zeelst, tegen UNA, speelde volgens Buijs vrijwel elke ‘Kozak’ onder zijn niveau. “En als UNA boven zichzelf uitstijgt kun je als Kozakken Boys een geweldige draai om je oren krijgen. Daar schrik ik niet van, dat is gewoon de realiteit.”

Complimenten
Buijs vervolgt: “Wij zijn met zijn allen de laatste drie, vier jaar verwend en leven op een roze wolk. Er wordt gedacht dat Kozakken Boys zomaar even alle wedstrijden wint en dat is niet reëel. Onze jongens zijn aan een uitstekend seizoen bezig, staan halverwege het seizoen keurig in de top vijf en hebben een geweldige bekerprestatie geleverd. Complimenten aan mijn spelersgroep wat dat betreft. De kunst is om naar de feiten te blijven kijken en je niet te laten leiden door emoties.”

Vanaf nu is alles gericht op de wedstrijd van zaterdag. Kozakken Boys tegen FC Lienden wordt live door FOX Sports uitgezonden. “Een ploeg die te laag staat. Twee keer achtereen kampioen en met Abderrahim Loukili hebben zij ook nog eens de topscorer van de tweede divisie in huis. Wij gaan niet tegen een stel koekenbakkers voetballen.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden