Hectisch eerste halfjaar voor keeperstrainer Van Gool bij Kozakken Boys
Hectisch eerste halfjaar voor keeperstrainer Van Gool bij Kozakken Boys regio-voetbal.nl

Hectisch eerste halfjaar voor keeperstrainer Van Gool bij Kozakken Boys

Algemeen 82 keer gelezen

WERKENDAM - François van Gool maakte als keeperstrainer in juli van dit jaar de overstap van Achilles Veen naar Kozakken Boys. Hoe je er ook tegenaan kijkt, het is toch twee niveaus hoger.

,,Er zijn grote verschillen. Niet alleen is de kwaliteit van de spelersgroep van een hoger niveau. Bij Kozakken Boys wordt met een video-analysesysteem voor spelers gewerkt. Daar worden de spelers wekelijks mee geconfronteerd.”

Van Gool, voormalig doelman van onder meer Achilles Veen, Oosterhout en XerxesDZB, dacht drie keer in de week met drie keepers te kunnen werken, dat liep even anders. Jesper Hogedoorn bleek niet hersteld van zijn liesblessure die hij in februari 2016 opliep. Van Gool begon dus met de van RKC gehuurde Nils den Hartog, die ook trainingsuren in Waalwijk maakt. Daarnaast heeft hij de beschikking over de uit Veen meegekomen piepjonge Djordi van der Wiel, die echter op 1 september aan een enkel geblesseerd raakte.

,,Wij hadden dus alleen nog Nils over, waardoor ikzelf als reservedoelman op de bank terechtkwam en ook bij de trainingen als keeper bijsprong. Djordi raakte na zeven weken fit, maar toen kreeg Nils klachten aan een bovenbeen en moest Djordi tegen GVVV, Spakenburg en UNA aan de bak. Den Hartog lijkt pas na de winterstop weer aan te sluiten.”

Bizar
Van Gool vindt het bizar dat zowel Kozakken Boys als zijn vorige club grote keepersproblemen kent. ,,Bij Veen stoppen ‘zomaar’ twee keepers in het seizoen.”

Gisterenavond heeft Jesper Hogedoorn tegen Nieuw-Lekkerland voor het eerst weer onder de lat gestaan. Wie zaterdag tegen FC Lienden het doel verdedigt, zal donderdag bepaald worden. 

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden