Heukelum en Hardinxveld strijden tegen onderste plaats
Heukelum en Hardinxveld strijden tegen onderste plaats regio-voetbal.nl

Heukelum en Hardinxveld strijden tegen onderste plaats

Nieuws 47 keer gelezen

REGIO LEERDAM – In de tweede klasse staan Heukelum en Hardinxveld allebei in de onderste regionen. Hardinxveld is met zeven punten hekkensluiter, maar debutant Heukelum heeft op de twaalfde plaats slechts twee punten meer. De Bossche nieuweling BLC staat daar precies tussenin.

Duidelijk moge zijn dat de belangen in Heukelum zaterdag groot zijn. Een derde thuiszege zou de perspectieven van Heukelum danig verbeteren. Regio-Voetbal zal er in Heukelum zelf getuige van zijn of dit gaat lukken. De wekenlange afwezigheid van de vorige week in Wijk bij Duurstede tegen CDW flink geblesseerd uitgevallen spits Benjamin Meijdam (nu met zijn voet in het gips) is voor Heukelum wel een geduchte handicap.

Nieuw Lekkerland-WNC
WNC is in de eerste klasse na enkele opzienbarende duels te gast bij Nieuw Lekkerland. Na de knappe stunt met tien man tegen Heinenoord (2-1 winst) kreeg WNC thuis zowel voor de beker tegen Marvilde (3-5 verlies) als voor de competitie tegen GRC 14 (4-4 remise na een vroege 4-0 voorsprong) wel erg veel tegengoals. Middenmoter Nieuw Lekkerland verloor drie keer achtereen, maar is normaliter net als GRC 14 juist een opponent met een grote strijdlust en mentale veerkracht. WNC is dus gewaarschuwd om in Nieuw Lekkerland een herhaling van vorige week te voorkomen.

LRC-GRC 14
LRC en debutant GRC 14 staan in de eerste klasse momenteel precies op de twee plaatsen die straks degradatiewedstrijden gaan inhouden. Bovendien is de marge op Zuidland, de flink oprukkende nummer voorlaatst op de ranglijst, slechts miniem. Winst in Leerdam zou voor beide teams dus heel welkom zijn. LRC zal moeten beseffen dat het onberekenbare en vooral in uitduels defensief kwetsbare GRC 14 toch niet zomaar kan worden verslagen. Zowel uit bij Heinenoord als bij WNC kaapte de fusieploeg uit Giessen en Rijswijk knap een punt weg. Toch is een Leerdamse zege zaterdag tegen GRC 14 broodnodig. Het is overigens erg lang geleden dat LRC voor de competitie de mannen uit Giessen en Rijswijk ontmoette. LRC speelde voor het laatst in het seizoen 1973-1974 in de hoogste klasse van de toenmalige afdeling Dordrecht tegen zelfs allebei de toen nog zelfstandige clubs Giessen en Rijswijkse Boys, waarbij Rijswijkse Boys destijds in het voorjaar van 1974 ook als kampioen naar de KNVB wist te promoveren.

Tricht-GJS
Tricht staat in de tweede klasse angstig dicht bij de gevarenzone en heeft thuis tegen GJS een succes dringend nodig. De Gorkumse subtopper haalde bijna alle competitiepunten in Dalem waar heel knap liefst alle zes thuismatches werden gewonnen. In uitwedstrijden presteert het als vijfde hoog gerangschikte GJS echter veel minder goed en dat moet het door blessures overigens flink gehavende Tricht wel enige moed geven.

HSSC’61-Wieldrecht
HSSC’61 ontvangt de ongeslagen koploper Wieldrecht, dat op één gelijkspel na alle duels knap won en in de derde klasse C met 28 punten overtuigend bovenaan staat. De vraag is of middenmoter HSSC’61 in Hei- en Boeicop zaterdag tegen deze sterke Dordtse ploeg tot een stunt in staat is. Gezien de recente Heicopse successenreeks met op rij vijf ongeslagen competitieduels is dit niet helemaal onmogelijk.

SC Everstein is voorlaatste en speelt thuis tegen De Zwerver, dat met liefst acht remises grossiert in gelijke spelen maar zeker nog niet veilig is voor een onverhoopte nieuwe degradatie. Voor slechts één punt zal Everstein het zaterdag niet willen doen. Een thuiszege in Everdingen is onderhand urgent.

Woudrichem-Haaften
Haaften lijkt in de derde klasse D in Woudrichem kansloos tegen de ongeslagen koploper, die tot nu toe zelfs alle tien duels vaak royaal wist te winnen. Een gelijkspel zou voor debutant Haaften in Woudrichem al een ware stunt zijn.

Leerdam Sport is in opmars maar het soms productieve NEO’25 in iets mindere mate ook. Zaterdag zal in Sprang Capelle aan de rand van Waalwijk blijken of Leerdam Sport de mooie ongeslagen reeks van vier duels tegen NEO’25 met een vijfde succes kan voortzetten. Asperen kampt na een goede start juist met een inzinking en is in Gorinchem tegen hekkensluiter Unitas hard aan herstel toe. Anders dreigt een terugval naar de gevarenzone.

Arkel-Herovina
Koploper Herovina sluit in Arkel met een zware uitbeurt de eerste competitiehelft in de vierde klasse D al af. ASV Arkel is op de vierde plaats na al drie nederlagen alleen bij volle winst gebaat. Herovina heeft zelf echter ook een nieuw succes nodig om rivaal GVV’63 voorlopig onder zich te houden zowel in de totaalklassering als voor de eerste periodetitel.

De prachtige opmars van Vuren met drie overwinningen op rij houdt even op, want Vuren is in de uit dertien clubs bestaande vierde klasse D zaterdag vrijaf.

ASH-MVV’58
Middenmoter ASH wacht thuis een pittige opgave tegen MVV’58, dat door vier zeges op rij flink is opgerukt. De Meterense ploeg start in Hellouw als licht favoriet, al verloor ASH op eigen veld met goede thuisprestaties nog pas één keer.

SVS’65 is in Vianen na drie nederlagen op rij zaterdag tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst dringend weer eens aan een goed resultaat toe. Wordt het de vijfde competitiezege voor de Spijkse ploeg?.

Uitduels voor Beesd en Rhelico
Beesd lijkt zondag in Oss in de vierde klasse F kansloos tegen het sterke FC Schadewijk, dat in Brabant tot dusverre alle vijf thuiswedstrijden won. Met slechts vier punten voorsprong op de drie hekkensluiters in deze afdeling zou een verrassing voor Beesd, al is het maar in de vorm van een gelijkspel, overigens heel welkom zijn.

Rhelico is kennelijk compleet van slag en is zondag in Rossum dringend aan herstel toe. Dat geldt echter eveneens voor fusieclub HRC’14, dat na verlies bij RKTVC nu één van de rode lantaarn dragers is en in tien wedstrijden al liefst 28 tegengoals kreeg. Hopelijk beseft Rhelico in Bommelerwaard het dreigende gevaar van degradatiesores. Nieuw verlies kan de Rumptse ploeg zich in dat verband bij HRC’14 amper veroorloven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 7 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' gisteren
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers gisteren
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33