Debutant GRC 14 haalt punten vooral in Brabant
Debutant GRC 14 haalt punten vooral in Brabant regio-voetbal.nl

Debutant GRC 14 haalt punten vooral in Brabant

Nieuws 17 keer gelezen

LEERDAM/GIESSEN - Zaterdag ontvangt LRC Leerdam het in de 1e klasse debuterende debuterende GRC 14. De Brabanders promoveerden in juni van dit jaar verrassend door in de finale van de nacompetitie Heerjansdam te verslaan. Eerder had de nummer vier in de rangschikking van de tweede klasse de Zeeuwse ploegen FC Axel en Bruse Boys al geëlimineerd.

GRC 14 heeft een punt meer dan LRC Leerdam, maar behaalde vrijwel alle punten op het fraaie, eigen, nieuwe sportpark Almbos. Zaterdag verraste GRC 14 door na een snel opgelopen 4-0 achterstand bij WNC nog met 4-4 gelijk te spelen. De opvallendste speler bij de twee jaar geleden opgerichte Giessen/Rijswijkse Boys combinatie is centrale verdediger Wilco van Oord. De eerder bij Kozakken Boys en Almkerk spelende centrale verdediger is met zes treffers topscorer van zijn team. Zaterdag scoorde hij twee keer in Waardenburg. Hij is sterk met het hoofd en gaat bij spelhervattingen altijd mee naar voren.

Omschakeling
Van Oord gaat ervan uit dat GRC 14 zich dit seizoen handhaaft en juist tegen de ploegen uit de onderste regionen, zoals LRC Leerdam, de punten zal moeten halen. ,,Wij zijn dit seizoen alleen door Rijsoord weggespeeld en konden verder met alle tegenstanders delen van de wedstrijd goed mee. GRC 14 is een voetballende ploeg en zal dat ook in Leerdam laten zien.” Het team moet het in de omschakeling hebben van de snelle vleugelaanvallers Maba Jarbou en Michael van den Oever, die samen met zijn tweelingbroer Wesley deel uitmaakt van het elftal.

Bij zowel Rijswijkse Boys als Giessen, nu dus GRC 14, kan niemand zich herinneren ooit in competitieverband tegenover LRC Leerdam te hebben gestaan.

(bron: LRC-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden