Weer volop streekderby’s in regio Leerdam
Weer volop streekderby’s in regio Leerdam regio-voetbal.nl

Weer volop streekderby’s in regio Leerdam

Nieuws 98 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Voor de tweede keer in deze maand staan er komend weekend in de regio Leerdam weer volop streekderby’s op het programma. De tweekamp tussen Leerdam Sport en Asperen in de derde klasse begint zaterdag in Leerdam pas om zes uur. De derby’s Herovina-ASH en Vuren-SVS’65 gaan zaterdag in de vierde klasse gewoon om half 3 van start.

In de eerste klasse gaat LRC bij subtopper Oranje Wit op bezoek. Deze Dordtse ploeg verloor nog pas één keer en grossiert in uitduels in gelijkespelen, maar thuis is Oranje Wit zelfs nog helemaal ongeslagen met de puike score van vier zeges en één remise. Het zal LRC dus niet meevallen om in Dordrecht het herstel voort te zetten, al zullen de Leerdammers zich gesterkt voelen door de goede resultaten tegen Kloetinge (gelijkspel) en WNC (winst). Succes is voor LRC ook nodig om meer afstand van de gevarenzone in de eerste klasse te kunnen nemen.

WNC-GRC 14
WNC speelt in de eerste klasse thuis tegen debutant GRC 14, dat erg wisselvallig is. Zo boekte de ploeg uit Giessen het enige winstpunt buitenshuis juist uit bij koploper Heinenoord. WNC is dus gewaarschuwd en heeft succes ook nodig om een solide middenmoter te kunnen blijven. Deze wedstrijd is voor WNC tevens een weerzien met ex-teammanager Jan Groenenberg, die deze rol nu bij GRC’14 vervult en in die hoedanigheid vorige week bij het restant van het competitieduel WNC-Heinenoord in Waardenburg al een kijkje kwam nemen. WNC zal er op gebrand zijn om na twee remises en drie thuiszeges op eigen veld ook tegen GRC’14 ongeslagen te blijven.

Heukelum en Tricht
Heukelum voetbalt in Wijk bij Duurstede tegen CDW, dat met een vierde plaats heel knap debuteert in de tweede klasse. Ook het gepromoveerde Heueklum is na een stroef begin aan de beterende hand en wil zich verder uit de staartgroep opwerken. Dan zal zaterdag minstens het derde gelijkspel in een uitmatch moeten worden behaald.

Tricht en Wilhelmina’26 strijden eveneens fel om uit de spannende onderste regionen van de tweede klasse weg te blijven. In Wijk en Aalburg zal het krachtsverschil gering zijn. Het thuis nog ongeslagen Wilhelmina’26 heeft het terreinvoordeel, maar Tricht lijkt in de laatste duels wat beter op dreef dan de Brabanders.

Ameide-SC Everstein
SC Everstein staat er in de derde klasse C op de voorlaatste plaats niet best voor. De uitwedstrijd tegen Ameide wordt weer lastig, al is Ameide na een flitsende competitiestart duidelijk teruggevallen. Misschien kan er dus toch één kostbaar punt mee terug naar Everdingen worden genomen.

Ook HSSC’61 speelt zaterdag een uitmatch. In Hendrik Ido Ambacht is het sterk debuterende IFC de opponent. Tegen deze nummer 2 van de ranglijst mag HSSC’61 met een gelijkspel al heel tevreden zijn. Daarmee zou middenmoter HSSC’61 de mooie opmars bestendigen.

Leerdam Sport-Asperen
Voor het eerst sinds zes seizoenen geleden staat de derby tussen Leerdam Sport en Asperen weer op het menu. In de derde klasse D heeft Asperen ondanks een strafpunt nog twee punten meer dan de Leerdamse thuisclub. Leerdam Sport presteert de laatste weken in de competitie echter iets beter met zeven punten uit de laatste drie duels. Het zal er in deze avondwedstrijd in Leerdam om gaan spannen.

Haaften speelt thuis tegen favoriet SVW, dat door twee kleine nederlagen de aansluiting met de absolute top kwijt is. Toch zal Haaften thuis met een derde kostbaar gelijkspel op rij tegen deze sterke Gorkumse ploeg zeker niet ontevreden mogen zijn.

Herovina-ASH
Koploper Herovina speelt in de vierde klasse D in Herwijnen de klassieker tegen nabuur ASH. Drie seizoenen geleden won Herovina de laatste competitieduels tegen ASH zowel eerst in Herwijnen als later op een vrijdagavond in Hellouw duidelijk. Ook ditmaal start het thuis nog ongeslagen Herovina als lijstaanvoerder tegen middenmoter ASH op papier als favoriet, temeer daar ASH in uitduels nog pas één punt pakte.

MVV’58 en ASV Arkel strijden in deze vierde klasse allebei voor aansluiting bij de absolute top. Arkel heeft op de derde plaats drie punten meer en verloor dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd en zal dit in Meteren zo willen houden. Voor het als vijfde geplaatste MVV’58 zou dat overigens na drie zeges op rij onvoldoende zijn voor serieuze promotieambities.

Vuren-SVS’65
De Lingewaalse derby tussen Vuren en SVS’65 is in de vierde klasse D een duel in de middenmoot. Beide teams zijn niet sterk genoeg voor de kopgroep maar zullen in Vuren allebei wel willen winnen. Een gelijkspel lijkt niet waarschijnlijk, want voor SVS’65 is het in dit seizoen tot nu toe alles of niks: vier keer winst en vijfmaal verlies. Vuren zal na twee zeges op rij tegen staartploegen willen bewijzen ook van sterkere opponenten te kunnen winnen.

Beesd-Alem
Beesd speelt zondag in de vierde klasse F thuis tegen debutant Alem, dat in de middenmoot huist. Na twee kostbare uitzeges tegen RKTVC en Rhelico zal Beesd de opmars thuis met een nieuwe overwinning willen voorzetten. Tegen het na een prima start wat teruggevallen Alem moet Beesd daartoe op eigen veld ook in staat worden geacht.

Rhelico is na een goed competitiebegin juist flink afgezakt. In Den Bosch lijkt de kans op herstel voor Rhelico tegen titelkandidaat Wilhelmina miniem want de Brabanders wonnen tot dusverre al hun thuiswedstrijden en staan er op de tweede plaats theoretisch het beste van alle topteams voor.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden