Brakel wel, Sliedrecht, Ameide en andere regioclubs niet meer in Proxsys Cup
Brakel wel, Sliedrecht, Ameide en andere regioclubs niet meer in Proxsys Cup regio-voetbal.nl

Brakel wel, Sliedrecht, Ameide en andere regioclubs niet meer in Proxsys Cup

Nieuws 11 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO - De 24 clubs die het dichtst binnen een straal van sporthal De Oosterbliek in Gorinchem liggen, mogen meedoen aan de eerste editie van het nieuwe zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Cup. Deze clubs hebben de uitnodiging inmiddels binnen. Zes verenigingen, waaronder Hardinxveld en VVAC, vallen nu buiten de boot, maar mogen met de tweede editie sowieso wel meedoen.

Mede-organisator Michiel van Zanten licht toe: "We hebben in de voorbije weken wat opties open gehouden, waarbij na verloop van tijd duidelijk werd dat we het toernooi een zo regionaal mogelijke uitstraling wilden geven. Hoe willen we ons presenteren? En hoe vullen we dat vervolgens in? We denken dat we met deze opzet de beste keuze hebben gemaakt voor de regio."

Geen Sliedrecht
In de nieuwe opzet zijn clubs als Brakel en Sparta'30 er wel bij, maar vallen 'vaste' deelnemers als Sliedrecht, Ameide, Groot-Ammers, Haaften en HSSC'61 buiten de boot. Almkerk en Vuren, in de laatste editie van de Champions Cup als vierde geëindigd, zijn er nu wederom bij. 

Reservelijst
De zes clubs op de wachtlijst stromen volgend jaar in. Zij vervangen dan de zes ploegen die tijdens de eerste editie als laatste in hun poule eindigden. De zes zijn: Herovina, Hardinxveld, Zuilichem, VVAC, Achilles Veen en Roda Boys. Mocht een uitgenodigde vereniging niet willen deelnemen, dan komt Herovina als eerste vervanger in aanmerking. Hardinxveld, Zuilichem, VVAC, Achilles Veen en Roda Boys komen pas daarna in aanmerking, in deze volgorde. 

Dussense Boys als zevende ploeg
Als er één van de 24 A-keuzes wegvalt en deze plek wordt opgevangen door een club uit de wachtrij, dan kan ook Dussense Boys een uitnodiging van de organisatie van de Proxsys Cup verwachten. Zij zullen bij toezegging worden toegevoegd aan de zes 'back-upclubs'. Wanneer er wordt geloot, is nog niet bekend.

Deelnemers: ASV Arkel, Almkerk, Altena, Asperen, Brakel, GJS, GRC 14, Heukelum, Kozakken Boys, Leerdam Sport'55, LRC Leerdam, Peursum, Raptim, Schelluinen, Sleeuwijk, Sparta'30, SteDoCo, SV Noordeloos, SV Meerkerk, SVS'65, SVW, Unitas, Vuren, Woudrichem. 

Wachtrij: Herovina, Hardinxveld, Zuilichem, VVAC, Achilles Veen, Roda Boys.

Na weekend meer duidelijkheid
ASV Arkel, dat enkele CF Jogadores-spelers in de selectie herbergt, was er als een van de eerste clubs bij om het jawoord te geven. "En na het weekend verwachten we meer reacties van de uitgenodigde clubs te hebben. Vooralsnog zijn er nog geen afmeldingen", zegt Van Zanten.

Onduidelijk is nog of Heukelum, de laatste winnaar van de Champions Cup, het toernooi aftrapt. "We starten weer helemaal 'op nul' en daardoor staat er niets vast. De loting zal meer duidelijk gaan maken, maar wanneer deze plaatsvindt is nog niet duidelijk."

Dames- en G-toernooi
Naast een senioren- en jeugdtoernooi (JO-13, JO-17) maakte de organisatie kenbaar dat er ook een damestoernooi van start zal gaan. "We hebben geproefd dat er behoefte was voor zo'n toernooi. We hebben ons toen afgevraagd of het mogelijk was en vonden nog ruimte het schema. Zij zullen, als er genoeg draagvlak is, overdag gaan spelen." Dat toernooi wordt qua omvang wel kleiner dan het senioren- en jeugdtoernooi. Er worden twaalf tot veertien dameselftallen uit de regio gepolst.

Nog niet definitief is, of er ook een G-zaalvoetbaltoernooi komt. Wel behoort het tot de mogelijkheden, benadrukt Van Zanten. "We staan er zeker voor open, maar er moet wel draagvlak voor zijn. Daarop zijn we ons nu aan het oriënteren. En als het nu niet lukt, dan misschien volgend jaar.."

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden