De Alblas en Streefkerk strijden in 3C om aansluiting bij topposities
De Alblas en Streefkerk strijden in 3C om aansluiting bij topposities regio-voetbal.nl

De Alblas en Streefkerk strijden in 3C om aansluiting bij topposities

Nieuws 38 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De derby tussen De Alblas en Streefkerk is komende zaterdag in 3C niet van belang ontbloot. De winnaar staat er bovenin immers goed bij. Op Souburgh wordt om 15:00 uur afgetrapt.

Derdedivisionist SteDoCo kan de punten goed gebruiken. De ploeg van Virgil Breetveld zal de officiële opening van het kunstgrasveld en de tribune willen opluisteren met een overwinning op Odin'59, dat 7 punten meer heeft.

Met Sliedrecht wil het in de hoofdklasse A nog niet zo vlotten, maar hetzelfde kan van tegenstander Smitshoek worden gezegd. Oftewel, er is sprake van een zespuntenduel.

Nieuw-Lekkerland krijgt het uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC Leerdam op bezoek. De Leerdammers zijn op scherp gezet door hun trainer Koen Janssen en kunnen zich geen nieuwe nederlaag veroorloven, want dan pakken opnieuw donkere wonken zich samen met Bruinsdeel. Nieuw-Lekkerland zal daar echter maling aan hebben en wil de punten op sportpark Excelsior houden. Als dat lukt, lonkt een top-3 notering voor de groenwitten.

2e klasse
Papendrecht is vooralsnog niet meer dan een middenmoter in de westelijke 2e klasse. De ploeg is het aan z'n stand verplicht te winnen van Binnenmaas. Alblasserdam kent grote zorgen en staat moederziel alleen onderaan. Zal in Numansdorp tegen NSVV het herstel intreden?

In 2F is Hardinxveld hekkensluiter. Het elftal van Arjan de Vries wil de rode lantaarn liefst zo snel mogelijk weer kwijt, maar met Delta Sports komt een titelkandidaat op bezoek. Een zware opgave dus voor Hardinxveld. SV Meerkerk kan bij CDW de borst eveneens natmaken en GJS zal vast van plan zijn via een zege op GDC over de opponent van zaterdag heen te wippen.

3e klasse
In 3C lijkt VVAC zich wat op te richten via overwinningen op EBOH en Unitas (EM Cup). Koploper Wieldrecht is echter niet voornemens zich de kaas van het brood te laten eten door de Ottolanders. HSSC'61 staat als nummer 10 te laag op de ranglijst, denken wij. Dat moeten de Heicoppers tegen ZBC'97 dan maar laten zien. Het grote aantal delingen heeft De Zwerver langzaam maar zeker wat doen zakken op de ranglijst. Om weg te blijven uit de gevarenzone is een overwinning op IFC daarom zeer welkom.

Unitas ruikt in 3D kansen tegen NEO'25. Stadgenoot SVW is op stoom en het moet raar lopen wil Leerdam Sport'55 daar verandering in brengen.

4e klasse
ASV Arkel doet in 4D goed mee en zal naar verwachting weinig moeite hebben met TEC. Lekvogels rekent op 3 punten in en tegen Brakel.

In 4E zit het allemaal nog dicht bij elkaar en mogen Schelluinen en Groot-Ammers zich tot de kanshebbers rekenen. Schelluinen kan een goede slag slaan tegen de studenten van TSVV Merlijn. Groot-Ammers heeft wat terrein goed te maken, maar dat mag tegen hekkensluiter Oosterhout geen probleem zijn. Peursum kan aan de bak tegen nummer 3 ONI en dat geldt ook voor SV Noordeloos, want koploper Willem II komt naar de Nieuwendijk.

Zondag
Zondagtweedeklasser Unitas heeft door de nederlaag tegen Rood Wit W pas op de plaats moeten maken. Een uitzege op DESK is gewenst om een terugval naar de kleurloze middenmoot te voorkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden