Streekderby Tricht-Heukelum onderin tweede klasse
Streekderby Tricht-Heukelum onderin tweede klasse regio-voetbal.nl

Streekderby Tricht-Heukelum onderin tweede klasse

Nieuws 24 keer gelezen

REGIO LEERDAM – De streekderby Tricht-Heukelum wordt zaterdag onderin de tweede klasse van groot belang. Debutant Heukelum begon slecht met vier nederlagen, maar na twee remises werd thuis tegen Altena met 2-0 knap de eerste competitiezege behaald. Heukelum heeft nog één punt minder dan Tricht, dat na drie duels via twee overwinningen al zes punten had, maar nadien vier keer op rij ruim verloor. In de brede staartgroep van de tweede klasse zijn de punten voor beide streekclubs zaterdag erg kostbaar.

Tricht-trainer Marcel van Steenis streed vorig seizoen met LRC na een mooie promotie in de hoofdklasse voortdurend tegen degradatie en lijkt nu twee klassen lager in Tricht in een soortgelijk vaarwater te gaan belanden. Trichts keeper Glenn Robbemondt is door een ongeval op zijn werk als glazenwasser met een sleutelbeenbreuk een tijd uit de roulatie. Met momenteel al 25 tegengoals in zeven duels lijkt Tricht vooral defensief toch al erg kwetsbaar.

Dat zal Heukelum-trainer Marco Verbeek, vorig seizoen zelf nog hoofdtrainer in Tricht, hoop bieden dat zijn korte terugkeer in Tricht zaterdag een voortzetting van het herstel van Heukelum kan gaan opleveren. Tricht zal echter ook zelf gebrand zijn op rehabilitatie na de zware terugval in de competitie.

WNC-Almkerk
In Waardenburg wordt het duel tussen WNC en debutant Almkerk in de eerste klasse een strijd tussen twee middenmoters met allebei zeven punten. De winnaar van deze wedstrijd belandt voorlopig in de solide middenmoot, maar misschien wordt het voor WNC tegen de  Brabanders wel al de vijfde remise in deze competitie. Thuis speelde WNC tot dusverre alleen nog maar gelijk, inclusief ook de gestaakte partij tegen Heinenoord.

Nieuw Lekkerland-LRC
LRC is door drie nederlagen achtereen op de ranglijst lelijk afgezakt en werd daarna in Everdingen ook nog eens teleurstellend uitgeschakeld voor de beker. In Nieuw Lekkerland lijkt de kans op herstel tegen de vrijwel altijd felle thuisclub uit de subtop niet zo groot. Dan zouden de Leerdammers zelfs in degradatiezorgen kunnen komen. Temeer daar een week later in Zeeland tegen Kloetinge voor LRC weer een zware uitbeurt te wachten staat.

HSSC’61 en SC Everstein in Zwijndrecht
HSSC’61 en SC Everstein spelen allebei in Zwijndrecht. Op de ranglijst in de derde klasse C ontlopen HSSC’61 en ZBC’97 elkaar weinig. Misschien kan HSSC’61 bij ZBC’97 het eerste kostbare punt in een uitwedstrijd veroveren. Ook SC Everstein komt in Zwijndrecht binnen de lijnen. De ontmoeting tegen hekkensluiter Groote Lindt staat helemaal in het teken van de strijd tegen degradatiegevaar. Het uit de tweede klasse gedegradeerde Groote Lindt won dit seizoen met slechts drie remises nog niet en SC Everstein moet dit vooral zo zien te houden.

Leerdam Sport-SVW
Leerdam Sport is in de derde klasse D naar de brede staartgroep afgezakt. SVW behoort met periodekampioen Woudrichem en Sleeuwijk tot de grote titelfavorieten. De productieve Gorkumse ploeg start in Leerdam duidelijk als favoriet. Al zal Leerdam Sport dolgraag voor een zo broodnodige stunt willen zorgen gezien de zorgelijke situatie op de ranglijst. Een tweede seizoen achtereen strijden tegen degradatiegevaar is voor Leerdam Sport immers nu een klasse lager geen aanlokkelijk perspectief.

Asperen en Haaften spelen thuis
Asperen heeft na een goed begin door nu twee recente competitienederlagen een nieuw succes in klasse 3 D dringend nodig. Misschien lukt dat na de bekerwinst in Hei- en Boeicop op het eigen kunstgras thuis tegen het naar de staart teruggevallen NOAD’32 uit Wijk en Aalburg. Ook debutant Haaften speelt thuis tegen één van de drie nieuwe hekkensluiters. De Bossche nieuweling TGG heeft het net als Haaften na de promotie lastig maar staat slechts één punt onder het defensief erg kwetsbare Haaften, dat naast twee kleine zeges al liefst vijfmaal verloor. Winst voor Haaften is thuis tegen TGG echt urgent.

Vuren-ASH
In klasse 4 D spelen Vuren en ASH geen rol van betekenis. Groot zal het krachtsverschil in deze streekderby in Vuren niet zijn. Herovina staat nog steeds ongeslagen bovenaan, maar na het eerste slippertje met een 3-3 gelijkspel in Vianen zal de koploper in Herwijnen merken dat ook Well veel sterker is dan vorig seizoen. SVS’65 maakt in Spijk tegen Kerkwijk serieus kans om de vierde zege te gaan behalen. Middenmoter MVV’58 heeft de hoge ambities inmiddels al bijgesteld: het doel is niet meer het kampioenschap maar het bereiken van de promotienacompetitie via bijvoorbeeld de vierde plaats. Het nog ongeslagen GVV’63 gaat echter wel direct voor de titel en is in Gameren tegen MVV’58 favoriet voor de volle winst.

Beesd en Rhelico allebei thuis
Zondag komt de ongeslagen titelpretendent Theole vanuit Tiel in de vierde klasse F naar Beesd toe. Een gelijkspel zou voor het laag gerangschikte Beesd al een mooi resultaat zijn, want Theole staat slechts één punt achter de koploper en zal ook benieuwd zijn hoe in Geldermalsen de topper tussen de naaste rivalen GVV en FC Schadewijk zal gaan aflopen. In Rumpt moet Rhelico thuis tegen BZS uit Beusichem op het zegepad kunnen terugkeren. Dan blijft Rhelico verdienstelijk in de subtop van de ranglijst meedoen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 1 minuut geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 16 minuten geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 9 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 9 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 10 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 18 uur geleden