Stuurgroep Glaspark: 'Voorkeur voor Bruinsdeel'
Stuurgroep Glaspark: 'Voorkeur voor Bruinsdeel' regio-voetbal.nl

Stuurgroep Glaspark: 'Voorkeur voor Bruinsdeel'

Nieuws 12 keer gelezen

LEERDAM - In de zoektocht naar de locatie voor een gezamenlijk sportpark heeft de Stuurgroep Glaspark unaniem zijn voorkeur uitgesproken voor sportpark Bruinsdeel van voetbalvereniging LRC.

De stuurgroep heeft een zorgvuldige afweging gemaakt tussen de voor- en nadelen van de locaties Leerdam Sport/De Punt en Bruinsdeel/LRC. Het enorme kostenverschil tussen beide locaties leidde tot de keuze voor laatstgenoemde optie.

Na een periode van onderzoeken, verkennen en overleggen kan de stuurgroep Glaspark bijna het eindrapport opleveren. In de stuurgroep hebben HC Leerdam, KV Ter Leede/De Jager, Leerdam Sport'55, vv LRC Leerdam en de gemeente Leerdam zitting. De stuurgroep wordt ondersteund door een projectleider. 

Haalbaar
Conclusie van de onderzoeken en verkenning: een gezamenlijk sportpark is haalbaar. De verenigingen willen deze uitzonderlijke kans met beide handen grijpen. De afwegingen en uitkomsten van de onderzoeken zijn gedeeld met de gemeenteraad en de besturen van de vier verenigingen. 

Over een week of vier is het eindrapport van de stuurgroep af. Dan zullen de leden van de sportverenigingen uitgebreid geïnformeerd worden over de inhoud van het plan. Daarna zal het rapport voor besluitvorming voorgelegd worden aan de algemene ledenvergadering van de vier sportclubs en de gemeenteraad. 

In het plan stelt de stuurgroep voor om het sportpark niet alleen te gebruiken door de vier buitensportverenigingen. Het park kan ook onderdak bieden aan scholen, recreanten en bijzondere doelgroepen zoals ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 5 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 15 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan gisteren
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45