Topper voor WNC tegen koploper Heinenoord
Topper voor WNC tegen koploper Heinenoord regio-voetbal.nl

Topper voor WNC tegen koploper Heinenoord

Nieuws 4 keer gelezen

REGIO LEERDAM РWNC speelt zaterdag thuis tegen koploper Heinenoord een topper in de eerste klasse. Beide ploegen zijn na vijf wedstrijden nog ongeslagen maar er is wel ̩̩n groot verschil. Ex-hoofdklasser Heinenoord won al vier keer en speelde slechts eenmaal gelijk. De oogst van WNC is net andersom en bestaat juist uit vier remises en ̩̩n zege. Als WNC in de absolute top wil gaan meedoen, is in Waardenburg echter een tweede overwinning beslist nodig. Dat zal tegen het defensief solide Heinenoord een zware opgave worden. Regio-Voetbal zal er zelf in Waardenburg getuige van zijn.

LRC ontmoet in Oud Beijerland weer een ploeg uit de kopgroep van de eerste klasse. Ditmaal is dat SHO, de nog ongeslagen nummer 3 van de ranglijst. Na de late 2-3 thuisnederlaag tegen VVGZ zal LRC zich snel moeten rehabiliteren om weer aansluiting met de bovenste teams te kunnen krijgen. Tegen SHO, dat al succesrijk een vrij zwaar programma achter de rug heeft, zal dat voor de Leerdamse ploeg niet simpel zijn.

Brederodes-Heukelum
Heukelum en Brederodes hadden een stroef debuut in de tweede klasse, maar inmiddels heeft Brederodes tegen CDW en GDC steeds met 2-1 cijfers de eerste twee zeges knap op zak. Heukelum pakte na vier nederlagen thuis tegen Nivo Sparta met 1-1 het eerste winstpunt. In Vianen zal Heukelum ook eens willen winnen. Vorig seizoen nog in de derde klasse won Heukelum zelfs tweemaal van kampioen Brederodes. De vraag is of dat in dit seizoen voor de derde keer zal lukken.

Tricht is defensief kwetsbaar en heeft veruit de meeste tegengoals in deze tweede klasse. Na twee royale uitnederlagen is in Tricht herstel dringend nodig, maar dat geldt voor de bezoekende ex-eersteklasser GDC na twee recente verliespartijen eveneens.

HSSC’61 en SC Everstein
HSSC’61 en SC Everstein doen het niet zo best en spelen in de derde klasse C allebei een uitwedstrijd. In Dordrecht is HSSC’61 hard aan een tweede zege toe tegen EBOH, dat thuis nog weinig presteerde maar vorige week wel in Everdingen voor het eerst won. SC Everstein staat twee punten onder middenmoter ZBC’97 en zou in Zwijndrecht dus moeten proberen om die tegenstander op de ranglijst te passeren.

Leerdam Sport-Sleeuwijk
Leerdam Sport ontvangt in de derde klasse D het sterke en nog ongeslagen Sleeuwijk, dat net als SVW een belangrijke en productieve achtervolger van koploper Woudrichem is. Met een gelijkspel mag Leerdam Sport als voorlopig magere middenmoter tevreden zijn, want in Leerdam werd in deze competitie ondanks tweemaal een voorsprong nog niet gewonnen en Sleeuwijk scoort er soms lustig op los. Asperen presteert prima en verloor tot dusverre alleen in Woudrichem van de bijna ongenaakbare lijstaanvoerder. Thuis tegen de onderaan staande Bossche nieuweling TGG moet Asperen met haar schotkracht de vierde competitiezege kunnen boeken. Debutant Haaften staat na twee kleine zeges en drie duidelijke nederlagen één punt onder SSC’55. Dat biedt Haaften thuis tegen de ploeg uit Sprang Capelle misschien winstkansen.

Herovina-MVV’58
Herovina staat in de vierde klasse D na vijf zeges, waarvan vier overigens met klein verschil, prachtig ongeslagen alleen op kop. Het wisselvallige MVV’58 wordt in Herwijnen echter een erg lastige tegenstander. De Meterense ploeg strandde vorig seizoen pas in de promotie nacompetitie en wil in dit seizoen weer hoge ogen gooien. Een zesde overwinning zal Herovina dus zeker niet cadeau krijgen, want het kan niet elke week op de slotfase aankomen.

Vuren is na twee gelijkespelen en twee nederlagen duidelijk aan herstel toe en zal dit thuis tegen het hoger geklasseerde Lekvogels moeten proberen te realiseren. SVS’65 zal in Spijk in de middenmoot merken dat Well sterker is geworden dan vorig seizoen. ASH is na drie thuiszeges en twee uitnederlagen vrij in deze uit dertien clubs bestaande vierde klasse.

Rhelico-Theole
Beesd is op zondag in de vierde klasse F na de ruime openingswinst tegen BZS door vier nederlagen op rij toch afgezakt naar de voorlaatste plaats. Dit weekend is Beesd in deze uit dertien clubs bestaande afdeling vrij. Rhelico speelt na haar rustdag wel en doet het veel beter. Samen met het Bossche Wilhelmina heeft Rhelico na drie overwinningen en slechts één nederlaag zelfs het minste aantal verliespunten in deze spannende vierde klasse. Zondag komt het nog ongeslagen Theole naar Rumpt toe. Die Tielse ploeg is samen met debutant Alem nu koploper. In dit duel zal blijken of Rhelico in staat is om volop bovenin mee te gaan doen. Dat zou boven verwachting zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 13 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 14 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' gisteren
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45