Roda Boys spreekt in om politiek te bedanken
Roda Boys spreekt in om politiek te bedanken regio-voetbal.nl

Roda Boys spreekt in om politiek te bedanken

Nieuws 47 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Insprekers bij politieke vergaderingen hebben meestal bezwaar tegen bepaalde beslissingen, zien problemen of hebben vragen. De mannen van voetbalvereniging Roda Boys uit Aalst kwamen donderdagavond echter naar de carrouselvergadering om politiek Zaltbommel te bedanken voor een bijdrage voor de veldrenovatie.

Peter van Driel en Peter Vos van de renovatiecommissie lieten weten dat Roda Boys 'dol is van blijdschap' over de 250.000 euro die de club tegemoet kan zien. De twee mannen zijn van jongs af aan betrokken bij de club. Eerst als jeugdspelers en later op het hoogste niveau in het eerste en tweede team. Nu ze zelf kinderen hebben, staan ze elke week langs de lijn én zijn ze actief in het jeugdbestuur.

Afgelopen winter schreef de club een brandbrief naar de gemeente. "De natuurgrasvelden zijn op", aldus Peter van Driel. "Onze velden zijn veertig jaar oud en nu echt met pensioen." Volgens het tweetal noemen tegenstanders de velden soms gekscherend 'komkommerveld' en worden wedstrijden regelmatig afgelast vanwege de slechte kwaliteit van de grasmat.

Fonds
Renovatie gaat ongeveer 500.000 duizend euro kosten en dat geld heeft ook de gemeente Zaltbommel niet zomaar ergens liggen. Maar na verschillende overleggen op het gemeentekantoor bood het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen een uitkomst. Dat Fonds wordt gevuld met geld uit nieuwbouwprojecten. iedereen die ergens in de gemeente iets bouwt, betaalt een bedrag per vierkante meter dat ten goede komt aan de gemeenschap.

Volgens wethouder Adrie Bragt kiest de gemeente in overleg met de dorpsraden voor welke projecten geld beschikbaar wordt gesteld.

Dit voorjaar had de gemeenteraad al een bedrag van 50.000 euro beschikbaar gesteld. "Daar waren we dolblij mee, maar daar kunnen we nog niet eens één veld van renoveren", aldus Van Driel en Vos. Nu er nog eens twee ton uit het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen komt, hoopt de club meteen aan de slag te kunnen. Het resterende geld hoopt de renovatiecommissie onder meer bij elkaar te krijgen door leningen van leden. "We kijken nu al uit naar het einde van dit seizoen, zodat de werkzaamheden kunnen beginnen", aldus het tweetal. "We zeggen duizend maal dank."

De regeling met Roda Boys is vergelijkbaar met regelingen die in het verleden zijn getroffen met andere voetbalclubs in Zaltbommel. Zo kreeg vv Kerkwijk 333.000 euro uit het Fonds en GVV'63 uit Gameren 251.000 euro.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 1 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 10 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 12 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 12 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 12 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 15 uur geleden