Blijft Heukelum ook tegen Nivo Sparta puntloos?
Blijft Heukelum ook tegen Nivo Sparta puntloos? regio-voetbal.nl

Blijft Heukelum ook tegen Nivo Sparta puntloos?

Nieuws 11 keer gelezen

REGIO LEERDAM РDebutant Heukelum is in de tweede klasse F nog de enige puntloze ploeg. Zonder in de aanval de broers Meijdam, die vorig seizoen in de derde klasse al in de reguliere competitie samen liefst 43 goals produceerden, maakte Heukelum in deze competitie in vier duels nog slechts ̩̩n doelpunt door Sil van Putten, de uitblinker in de nacompetitie. Topscorer Ferry Meijdam speelt dit seizoen evenwel bij IJsselmeervogels en broer Benjamin kon door een blessure nog niet meedoen en zat vorige week pas voor het eerst bij de wissels.

Nu treft Heukelum het niet dat zaterdag juist het ambitieuze Nivo Sparta te gast is. Met een daverende 7-1 overwinning op Tricht en vier goals van Willem Looijen brandde de Bommelse ploeg vorige week eindelijk los met de eerste competitiezege. Als Heukelum snel de laatste plaats wil verlaten, is thuis tegen Nivo Sparta een stunt in de vorm van een zege nodig. Met een gelijkspel mag Heukelum zaterdag echter ook al zeker niet ontevreden zijn.

Tricht wacht ook in die tweede klasse in Houten tegen het ongeslagen Delta Sports een zware opgave, zodat het lastig wordt zich te herstellen van de flinke afstraffing in Zaltbommel.

Zware duels voor LRC en WNC
LRC speelt weer een thuismatch. Ditmaal tegen het sterke VVGZ, dat na drie zeges door de eerste nederlaag in Zwijndrecht tegen Nieuw Lekkerland de koppositie kwijt raakte en nu op de tweede plaats staat.  Bij een nieuwe thuiszege gaat LRC bovenin in de eerste klasse C serieus meedoen, doch dan moet tegen VVGZ wel lukken wat in Leerdam drie weken geleden tegen koploper Heinenoord misging. In drie toppers op rij tegen VVGZ, SHO, en Rijsoord zal LRC zijn waarde in de eerste klasse moeten gaan bewijzen.

WNC is in deze klasse nog ongeslagen maar heeft door één zege en drie remises toch één punt minder dan het sterke Oranje Wit, dat vorige week verrassend royaal voor het eerst verloor. In Dordrecht zou een vierde gelijkspel voor WNC in weer een zware uitwedstrijd zeker al een gunstig resultaat zijn.

HSSC’61 en SC Everstein thuis
In de derde klasse C spelen HSSC’61 en SC Everstein allebei thuis. In Everdingen moet SC Everstein van het zwak gestarte Dordtse EBOH kunnen winnen. Voor HSSC’61 wordt dat in Hei- en Boeicop tegen het soms productieve Drechtstreek lastiger.

Asperen treedt in de derde klasse D in Sprang Capelle tegen SSC’55 aan. Beide teams verloren nog pas één keer en hebben allebei zeven punten, zodat het krachtsverschil klein zal zijn. Haaften won nipt twee keer achtereen, maar zal in Sleeuwijk tegen de nog ongeslagen thuisclub met een gelijkspel al diktevreden zijn. De prestaties van Leerdam Sport en Sparta’30 (met trainer Adrie van Steijn uit Beesd) vallen tot nu toe wat tegen. Beide clubs wonnen nog pas één keer en nog niet thuis. De Leerdammers kunnen zich in Andel na hun verlies in Haaften zeker geen tweede nederlaag op rij veroorloven, want dan dreigt een positie in de staartgroep.

Lekvogels-Herovina
Koploper Herovina heeft in de vierde klasse D in Lexmond een heuse topper voor de boeg. Lekvogels is ook nog ongeslagen en staat met twee punten achterstand verrassend op de tweede plaats. Een vijfde competitiezege zal Herovina veel moeite kosten, maar ook bij een remise blijft Herovina bovenaan. Vuren krijgt het in Gameren erg zwaar tegen GVV’63, dat tot dusverre al haar drie duels won. ASH moet zich thuis in Hellouw tegen het zwakke TEC simpel kunnen herstellen. SVS’65 presteert goed en daarom zal het MVV’58 in Meteren tegen de Spijkse ploeg bepaald niet meevallen om zich te rehabiliteren voor enkele minder goede resultaten.

Zondag
In de uit dertien clubs bestaande vierde klasse F is Rhelico in het zondagvoetbal vrij. Met drie overwinningen staat de Rumptse ploeg overigens knap in de subtop. Beesd doet het slechter en moet in Lith tegen het onbekende maar zwakke NLC’03 (Norbert Litta Combinatie) weer eens kunnen winnen. Dat is na drie nederlagen ook hard nodig. Een topper in deze klasse is in Alem de wedstrijd tussen de koploper, de ongeslagen debutant Alem, en de sterk oprukkende runner-up GVV uit Geldermalsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 1 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 19 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00