Wesley Swets: ‘Weken van de waarheid voor LRC Leerdam’
Wesley Swets: ‘Weken van de waarheid voor LRC Leerdam’ regio-voetbal.nl

Wesley Swets: ‘Weken van de waarheid voor LRC Leerdam’

Nieuws 9 keer gelezen

LEERDAM - Wesley Swets vormt met Thomas Heideman een sterk en robuust centrum in het hart van de LRC Leerdam-verdediging. Twee jonge gasten, gemiddeld 21 jaar, maar nu al een vertrouwd beeld bij LRC.

Swets is opgeleid bij het bescheiden ASV Arkel. Heideman speelde in de top van de jeugddivisies van Houten en Roda’46. Beiden tactisch goed en opbouwend sterk. Heideman kwam op verzoek van trainer Koen Janssen mee naar Leerdam omdat centraal achterin een gat was gevallen. Swets was aan een opmars in zijn voetbalcarrière begonnen. In het seizoen 2013-2014 kwam hij nog uit voor vierdeklasser Arkel. Een jaar later maakte hij de stap naar Unitas (zat.), dat nu derdeklasser is. Vorig seizoen maakte hij zijn entree op Bruinsdeel. Vanaf minuut één was hij vaste waarde in het centrum van de verdediging. LRC Leerdam redde het aan het einde van de rit niet een moest de hoofdklasse verlaten, maar dat lag bepaald niet aan de mentaal ijzersterke Swets, die door de supporters van LRC Leerdam tot ‘Speler van het Jaar’ werd gekozen.

Juryrapport
Hieronder volgt het juryrapport wat alles zegt over de 22-jarige verdediger: Wesley Swets speelt pas één jaar bij LRC, als centrale verdediger. Hij kwam van Unitas-zaterdag en had te maken met een behoorlijk grote stap. Hij ging spelen in de hoofdklasse. Echt zenuwachtig maakte hem dat zichtbaar niet. Swets speelde een uiterst constant seizoen, liet zien met stappen vooruit te gaan en dat het niveau geen probleem was. Een basis waarop verder gebouwd kan worden. Komend seizoen in de eerste klas, maar ook voor Wesley Swets is nog voldoende te leren, hij zal de eerste zijn die dat beaamt. Maar de jonge verdediger heeft in ieder geval zijn potentie op meer laten zien. De uitverkiezing tot ‘Speler van het Jaar’ was terecht een waardering voor zijn kwaliteiten.

Aansluiting
“De komende weken zijn interessant. Zaterdag eerst VVGZ, daarna SHO en dan Rijsoord. De weken van de waarheid. Daarin moeten wij bewijzen dat wij aansluiting houden met de topploegen”, stelt Swets.

Terugkomend op zijn samenwerking met Thomas Heideman. “Dat is onvoorstelbaar snel goed gegaan. Wij voelen elkaar super aan. Natuurlijk hebben wij nog niet zo veel ervaring, maar dat hindert ons bepaald niet om die posities goed te bezetten.”

Wesley Swets heeft zich ook snel ontwikkeld tot een clubman. Hij is niet te beroerd om hand- en spandiensten op Bruinsdeel te verlenen. Regelmatig springt hij bij in de keuken. “Wij zijn nu een paar maanden bij elkaar en het is een fijne groep. Dat is de basis om tot resultaten te kunnen komen. Wij staan in de subtop van de eerste klasse en zijn verder in het bekertoernooi. Wie weet wat dat nog oplevert.”

(bron: LRC Leerdam-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden