Thuiswedstrijd tegen VVGZ serieuze krachtmeting voor LRC Leerdam
Thuiswedstrijd tegen VVGZ serieuze krachtmeting voor LRC Leerdam regio-voetbal.nl

Thuiswedstrijd tegen VVGZ serieuze krachtmeting voor LRC Leerdam

Nieuws 29 keer gelezen

LEERDAM - De wijze waarop MZC’11 zaterdag de ploeg voor het eigen doel parkeerde was op Bruinsdeel zelden vertoond. LRC Leerdam-trainer Koen Janssen verbaast zich al een aantal weken over de verdedigende instelling van tegenstanders uit de eerste klasse C.

“Deze Zeeuwse ploeg ging daar weer verder in. Aan de andere kant, zij spelen naar hun mogelijkheden en verzinnen een dergelijk strijdplan. Wij moeten proberen daar doorheen te komen. Maar het is niet leuk om naar te kijken.”

LRC Leerdam beukte 81 minuten op de Zeeuwse vesting. Na de openingstreffer van Ricardo Papilaja, die uit een slim genomen vrije trap scoorde, was het toch gedaan met de MEVO/Zierikzee Combinatie. Opeens scoorde LRC Leerdam om de drie minuten en werd het nog 4-0. Janssen: “Het lijkt misschien van buitenaf zo gemakkelijk als er zo’n overwicht is, maar het blijft moeilijk om in een kleine ruimte openingen te vinden. Aanvallen is immers veel moeilijker dan verdedigen.”

Janssen wisselde Thomas Heideman preventief omdat zijn hamstring een teer punt blijft. De wissel van Wesley Swets was van tactische aard. Janssen zag dat zijn ploeg het wel met een verdediger minder af kon.

Testmomenten
Zaterdag komt oude bekende VVGZ naar Bruinsdeel. De ploeg verloor thuis verdiend met 0-2 van Nieuw-Lekkerland en verloor ook de koppositie. Janssen hoopt dat VVGZ met aanvallende intenties naar Leerdam komt. “Ik zou weleens een lekkere open wedstrijd willen zien.” In april 2013 stonden beide ploegen voor het laatst tegenover elkaar en bleef het 0-0, waarbij beide clubs in de titelrace bleven.

LRC Leerdam werkt al toe naar het moment dat Rogier Gerritsen niet meer beschikbaar is vanwege zijn langdurige verblijf in het buitenland. Vorige week testte Janssen in de oefenwedstrijd tegen SteDoCo de jonge Bart Barendregt op ‘tien’. “Hij kan daar goed spelen, maar dat geldt ook voor Akram Chentouf. Wij spelen nog voor de EM-Cup en wedstrijden ‘onder 23-jaar’. Ook dat zijn nog goede testmomenten.”

(bron: LRC Leerdam-pagina's in Het Kontakt editie Leerdam)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33