Derde divisie: punt in mindering voor Jong Almere City
Derde divisie: punt in mindering voor Jong Almere City regio-voetbal.nl

Derde divisie: punt in mindering voor Jong Almere City

Algemeen 87 keer gelezen

REGIO - Jong Almere City is één van de vier punten kwijt in de Derde Divisie Zaterdag. Het beloftenteam heeft tegen FC Rijnvogels niet twee maar drie spelers opgesteld die de week ervoor van de partij waren bij het eerste elftal van Almere City in de Jupiler League. Daarvan had er ook nog één te veel gespeeld. Dit is tegen de dispensatieregels.

De beloftenteams mogen per wedstrijd maximaal twee spelers van het eerste elftal meenemen en die zijn alleen speelgerechtigd als ze in de voorgaande competitiewedstrijd van het eerste minder dan een helft hebben gespeeld. Op zaterdag 3 september had Jong Almere City echter drie spelers meegenomen die de week ervoor mee deden. Het ging om Silvester van de Water, Yener Arica en Sven Braken.

In de basis tegen FC Eindhoven
Jong Almere City is in de fout gegaan met Van de Water. De jongeling die tussen het eerste elftal en het beloftenteam pendelt, stond de week voor het bezoek aan Rijnvogels in de basis bij het eerste elftal tegen FC Eindhoven. Hij werd pas na zeventig minuten gewisseld voor Arica. Almere City dacht echter dat Van de Water nog als beloftenspeler was aangemerkt. Deze domme fout komt de ploeg van trainer René Koster op een punt aftrek te staan. Hierdoor is Jong Almere City nu alleen hekkensluiter in de Derde Divisie Zaterdag met slechts drie punten uit zeven gespeelde wedstrijden.

(bron: tweededivisie.org/punt-mindering-jong-almere-city-domme-fout/)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden