Wie haakt er aan: De Zwerver of Streefkerk?
Wie haakt er aan: De Zwerver of Streefkerk? regio-voetbal.nl

Wie haakt er aan: De Zwerver of Streefkerk?

Nieuws 35 keer gelezen

ALBLASSERWAARD - De eerste tekening op de ranglijst wordt zichtbaar, het kaf gaat zich al een beetje van het koren scheiden. Komend weekend wordt de vierde speelronde afgewerkt. In 3C staat de Lekderby tussen De Zwerver en Streefkerk op de rol. Inzet: aanhaken bij de koplopers Ameide en Wieldrecht.

Derdedivisionist SteDoCo is al aan het zevende competitieduel toe. De uitbeurt bij FC Lisse staat als lastig in de boeken. FC Lisse is nog ongeslagen. Als SteDoCo daar verandering in zou brengen, zou dat een stuntje zijn.

Hoofdklasser Sliedrecht heeft het zoet der overwinning geproefd en dat smaakt naar meer. Swift kan de borst dus natmaken. Bij een nieuwe Sliedrechtse zege wippen de elf van trainer Michel Langerak op de ranglijst over de opponent van zaterdag heen.

Trainer Ronald Hulsbosch probeert Nieuw-Lekkerland weer op de rit te krijgen. Dat is een uitdaging met koploper VVGZ als tegenstander. De Zwijndrechtse ploeg kan fiere cijfers overleggen.

Kentering
In de westelijke 2e klasse heeft Alblasserdam het moeilijk. Het thuisduel tegen Piershil kan wellicht voor een kentering zorgen. Papendrecht is middenmoter en dat geldt voor tegenstander Nieuwenhoorn ook. De winnaar van dit duel kan dus voorlopig naar boven kijken.

In 2F is het door blessures geplaagde SV Meerkerk weer aan een overwinning toe. Thuis tegen BLC liggen er zeker kansen. Hardinxveld zal tegen Wilhelmina'26 inzetten op drie punten, terwijl GJS en Altena in Nieuwendijk onderling gaan uitmaken wie zich stevig in het linkerrijtje handhaaft.

Zorgen
Streefkerk is met 3-6 goed gestart in 3C. Als ook De Zwerver verslagen kan worden, ligt er een mooi seizoen voor de manschappen van Maarten van Gastelen in het verschiet. Ameide kan de koppositie verstevigen door winst op Groote Lindt, helemaal als De Alblas in staat blijkt om het sterke Wieldrecht te temmen. VVAC heeft hele andere zorgen. Zoals bekend raakten de groenwitten enkele spelers kwijt en nu moet ook captain Wouter Romeijn geblesseerd toekijken. Toch is tegen SC Everstein eigenlijk een driepunter nodig. Trainer Heijstek en zijn elftal zullen daar ongetwijfeld van doordrongen zijn. Drechtstreek doet het tegen ZBC'97 voor niks minder dan de eerste competitiezege van dit seizoen. HSSC'61 is vrij.

De Gorinchemse clubs in 3D zullen eveneens gespitst zijn op drie punten. SVW moet dan afrekenen met NOAD'32 en Unitas aast tegen TGG op de eerste seizoenswinst.

Test
ASV Arkel heeft in 4D vrijaf. Lekvogels staat knap tweede, maar zal een kluif krijgen aan MVV'58, zo is de verwachting.

Een echte test voor Groot-Ammers in 4E. De geelzwarten krijgen TSVV Merlijn op bezoek, dat na drie wedstrijden de volle buit heeft. Groot-Ammers speelde al twee keer gelijk en mag de kloof dus zeker niet groter laten worden. Schelluinen zal zich ten koste van ONI omhoog willen werken. Peursum wil tegen GSC/ODS hoe dan ook van de hatelijke nul af, terwijl SV Noordeloos het verrassend goed gestarte DFC een halt wil toeroepen.

Zondag
Unitas-zondag heeft zich goed hersteld van de valse competitiestart. Een overwinning op Zundert zou een logisch vervolg zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 12 uur geleden