Kees Spaan kijkt meer naar fysieke gesteldheid dan naar de punten
Kees Spaan kijkt meer naar fysieke gesteldheid dan naar de punten regio-voetbal.nl

Kees Spaan kijkt meer naar fysieke gesteldheid dan naar de punten

Nieuws 28 keer gelezen

WERKENDAM - Kees Spaan, technisch directeur bij Kozakken Boys, houdt deze week de boel scherp in de gaten.

“Drie zware wedstrijden in acht dagen hakt erin voor amateurs. Wij hebben dat dit seizoen in het bekertoernooi al eerder meegemaakt en daar zijn wij met vier blessures slecht uitgekomen. Gisteren hadden wij met Helmond Sport een ploeg tegen die acht keer in de week traint. Die jongens zijn frisser dan onze spelers die drie keer trainen. Dat lijkt mij logisch. In de competitie maakten wij dat ook mee in wedstrijden tegen Jong AZ en Jong Sparta. Ook al van die frisse mannekes. In het laatste half uur van een wedstrijd kun je door die gasten overlopen worden.”

Twijfelen
Bij Kozakken Boys kijkt men heel serieus naar de wijze waarop de blessures ontstaan. Onlangs heeft de staf hierover topoverleg gevoerd. Spaan: “Men gaat twijfelen. Danny Buijs vraagt zich af of het aan de trainingsintensiteit ligt. Wij hebben dat geanalyseerd en vastgesteld dat die opbouw goed is geweest. Mogelijk ligt het toch aan het ritme van trainingen en wedstrijden. Spelers moeten zich na een werkdag haasten om op tijd te zijn. Trainingen beginnen soms een kwartier later om iedereen op tijd te kunnen laten beginnen.”

Voor elke blessure is een verklaring. “Toby Mulder heeft last van zijn bekken. Hij is lang en dat kan met draaien en keren te maken hebben. Achmad Moreira kreeg een tik op zijn middenvoetsbeentje. Zaterdag ging Berry Powel door zijn enkel en daar zit ‘een ei’ op. Die zijn we twee weken kwijt. Jeffrey van Nuland heeft irritatie aan een buikspier. Dat is zo’n rare blessure waar eigenlijk niemand wat aan kan doen.” Van Nuland hoopt er volgende week tegen Barendrecht weer bij te zijn."

Benieuwd
Spaan is heel benieuwd hoe de ‘Boys’ er na zaterdag voorstaan. “En dan kijk ik minder naar de punten, maar wel naar de fysieke gesteldheid van de groep.”

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden