Directeur Rob Koster van SGS: 'PCC zat te vast in hun eigen zetel'
Directeur Rob Koster van SGS: 'PCC zat te vast in hun eigen zetel' regio-voetbal.nl

Directeur Rob Koster van SGS: 'PCC zat te vast in hun eigen zetel'

Nieuws 19 keer gelezen

GORINCHEM - "Teleurstellend. Jammer dat het niet doorgaat. Zeker voor alle sportliefhebbers in de regio." In navolging van PCC-voorzitter Kees van Willigen betreurt ook Rob Koster, directeur van Stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS), het besluit om de Proxsys Champions Cup dit jaar definitief niet door te laten gaan.

"Maar", plakt Koster eraan vast, "Ik denk dat wij er binnen onze mogelijkheden alles aan hebben gedaan om het toernooi wel door te laten gaan. In mijn ogen was het ook geen probleem om de Champions Cup door te laten gaan. Het gaat mis omdat het bestuur van de PCC niet accepteert dat er sponsoruitingen van anderen hangen."

Videopresentatie
Het idee voor een videopresentatie met daarop verschijnend de sponsoren van alle betrokken partijen kwam volgens Koster ook bij de SGS vandaan. "Daarvoor hebben we al vanaf het allereerste gesprek in november geopperd. Toen kregen we te horen dat we bij deze constructie zouden moeten betalen, omdat de schermen niet van ons waren. Daarna is er gekeken of er een extra scherm opgehangen kon worden, maar dat stuitte op problemen bij de verenigingen. Zij hadden namelijk afspraken met hun sponsoren dat hun borden het hele jaar zichtbaar zou zijn, en niet sporadisch op een bord."

Onhandigheid
In de kwestie schuwt Koster zelfreflectie niet. "Het is een onhandigheid van ons geweest dat we contracten hebben afgesloten met verschillende partijen die tijdens het toernooi dezelfde rechten nastreven. Maar het gaat er niet om wie het eerst een contract bij ons afsloot. De PCC huurt de zaal ieder jaar twee weken van ons; andere verenigingen doen dit voor minstens een jaar. Het komt ongelukkig samen, daar moeten we eerlijk in zijn en we hebben het onszelf er niet makkelijker op gemaakt. Maar goed, daar leren we van en nemen we mee in de toekomst."

PCC standvastig
Volgens Koster viert de emotie hoogtij. "Dinsdagavond barstte het ineens los op social media. We krijgen beschuldigingen op ons dak die in sommige gevallen niet kloppen. Als ik lees dat ik 'onbetrouwbaar' ben en de SGS 'heeft gevochten als leeuwen', dan plaats ik daar zeker mijn vraagtekens bij. Het gaat ver. Bovendien kan de gemeente niet ingrijpen in de bedrijfsvoering van SGS. We zijn zelf verantwoordelijk voor ons handelen. Wel hebben we veelvuldig contact gehad met de gemeente, omdat we snappen dat ze belang hechten aan het toernooi. Er is wel degelijk gekeken naar openingen."

Twee partijen nodig
"We hebben de PCC bijvoorbeeld ook een voorstel gedaan voor een korting van 2.500 euro als het toernooi op dezelfde wijze als vorig jaar werd georganiseerd. Als je tot een oplossing wilt komen, dan zullen er twee partijen moeten bewegen. Wij hebben dat namens de SGS mijns inziens gedaan. De PCC niet. Ze zaten te vast in hun zetel."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden