Marvin Westerduin gaat met Nivo Sparta voor de prijzen
Marvin Westerduin gaat met Nivo Sparta voor de prijzen regio-voetbal.nl

Marvin Westerduin gaat met Nivo Sparta voor de prijzen

Nieuws 218 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Het rijtje clubs waar Marvin Westerduin onder contract heeft gestaan is indrukwekkend te noemen. Daar komt nu Nivo Sparta bij. 

ADO Den Haag, RKC Waalwijk, FC Dordrecht. Het is maar een kleine greep uit de clubs waarvan de 26-jarige Marvin Westerduin de kleuren heeft verdedigd. Een dergelijk CV zou men niet bij een nieuwe speler van een tweedeklasser verwachten, maar de bonkige centrale verdediger bewijst het tegendeel. Samen met spits Willem Looijen en doelman Ruud de Groot maakte hij dit seizoen de overstap van topklasser SteDoCo naar Nivo Sparta, dat in de tweede klasse acteert.

Westerduin legt in de kantine op het fonkelnieuwe complex van Nivo Sparta uit hoe hij in Zaltbommel terecht is gekomen: "Ik was na vier jaar SteDoCo toe aan iets anders. Toen kwam Nivo, een club met veel ambitie. Ze willen omhoog en daar wil ik aan meewerken. Als we die doelstelling kunnen behalen, dan zou dat heel mooi zijn", aldus Westerduin, die inmiddels amper te verstaan is. Teammanager Giovanni Romano heeft het lumineuze idee opgepikt om middenin het interview de geluidsinstallatie eens flink uit te testen. Hij constateert lachend dat de speakers uitstekend werken en draait de volumeknop weer naar beneden. "Hier hou ik wel van. Dit vind ik mooi", vervolgt Westerduin glunderend.

Scorend vermogen
Ook over het instapniveau van de selectie is de oud-speler van onder meer FC Dordrecht positief: "Ik was wel onder de indruk. Natuurlijk; er is een niveauverschil, want de handelingssnelheid is wat minder, maar toch vind ik dat er een aardig niveau in dit elftal zit. Als je ziet hoe er gecombineerd wordt, dan denk ik dat een aantal jongens zeker op een hoger niveau kan voetballen. Vorig jaar hadden ze gewoon pech met het scorend vermogen. Er ontbraken een paar dingen en ik hoop dat wij dat nu goed kunnen invullen", refereert Westerduin aan zijn voormalige ploeggenoten Ruud de Groot en Willem Looijen.

Vooral van laatstgenoemde speler heeft hij hoge verwachtingen. "Willem zou me diep teleurstellen als-ie er niet minimaal vijfentwintig maakt. Dat mag je gewoon opschrijven, dan zet ik hem weer even op scherp", zegt de centrale verdediger met een knipoog. Hij mag dat zeggen over de ex-Kozakken Boys-spits, die vooral bekendheid verwierf met zijn goal tegen Ajax. De twee kennen elkaar van haver tot gort. Ze voetballen al lange tijd samen en runnen bovendien een schildersbedrijf. 

Eigen kracht
Op datzelfde nieuwe complex ontvangt Nivo Sparta komend seizoen een flink aantal ploegen uit de regio. Westerduin is geenszins bekend met die tegenstanders, maar vindt dat zijn club dit seizoen zijn eigen plan moet trekken: "Ik denk dat wij als Nivo zijnde altijd van onze eigen kracht uit moeten gaan. Je moet zelf iedere wedstrijd het spel willen maken en niet meegaan met de tegenstanders. Ik heb geen flauw idee wat ik moet verwachten van de andere teams, maar het zal wel anders zijn dan vorig seizoen. Toen stond ik tegen Raily Ignacio die nu bij Kozakken Boys in de spits staat. Je moest in de topklasse altijd scherp zijn", zegt Westerduin, die zich direct haast te zeggen dat je dat in iedere klasse moet zijn.

Derby
Onbekend met de competitie of niet; Westerduin heeft wel meegekregen dat er dit seizoen twee échte 'must-wins' zijn. In Zaltbommel en Aalst zijn 17 september en 11 februari al weken met rood omcirkeld in de agenda's. De aanhang van Nivo Sparta heeft de nieuwe spelers volgens Westerduin al op het hart gedrukt hoe belangrijk de duels met Roda Boys zijn: "Ik heb er veel verhalen over gehoord en ik denk dat dat heel mooi wordt. Als ik hoor dat er tweeduizend mensen op afkomen; dat maakte ik in de Topklasse maar weinig mee. Het is echt dé derby hier en beide teams 'klappen erop'. Dat zijn dingen om naar uit te kijken."

Besef
De doelstelling voor dit seizoen is voor Westerduin duidelijk. "Promoveren. Als de sfeer goed blijft moet je daar voor gaan. Ik zeg niet dat je kampioen móét worden, maar we moeten wel voor de prijzen gaan. Ik denk dat iedereen wel beseft dat áls we iets willen bereiken, we het dit jaar moeten doen. Daar ben ik ook wel van overtuigd. Als jongens dat niet beseffen, dan moet je jezelf afvragen waarom je voetbalt." 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden