Thomas Berendsen (Schoonhoven) terug na lange revalidatie
Thomas Berendsen (Schoonhoven) terug na lange revalidatie regio-voetbal.nl

Thomas Berendsen (Schoonhoven) terug na lange revalidatie

Nieuws 5 keer gelezen

SCHOONHOVEN - Bijna anderhalf jaar duurde de revalidatie van Schoonhoven-middenvelder Thomas Berendsen (25). Tijdens een training scheurde de voorste kruisband van zijn knie finaal af.

"Dat was het gevolg van een eerdere blessure", zegt de student human resource management aan de hogeschool van Utrecht. "Ik verrekte in 2015 in de eerste wedstrijd na de winterstop een knieband, waardoor ik twee maanden aan de kant moest blijven. Daarna duurde mijn rentree op het trainingsveld precies een half uur en was ik nog verder van huis. Het bleek dat de voorste kruisband al tijdens die wedstrijd was ingescheurd."

Geduld
Een orthopedisch chirurg van het Maasstad ziekenhuis repareerde de gekwetste knie met beleid en gaf daarbij aan dat herstel heel goed mogelijk was. Dat proces vereiste echter veel geduld van de gretige voetballer. Berendsen knoopte het advies van de specialist goed in zijn oren.

"De nieuwe kruisband moest weer netjes aangroeien. Daar moest ik minstens een jaar voor uittrekken. Ik heb niets geforceerd. Fysiotherapeut Joeri Bleijenberg heeft me prima bijgestaan en met hersteltrainer Baay Ooms heb ik in mei en juni aan mijn motoriek en conditie gewerkt. Ik ben beide steunpilaren zeer erkentelijk."

Rentree
Thomas Berendsen heeft weer honger naar de bal. In de oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Hardinxveld maakte de middenvelder zijn rentree. "Het ging niet onverdienstelijk. De knie hield het goed. Ik ben uiteraard niet als een gek de duels in gegaan, maar ik heb wel een keer m'n knie getest. Als je 'm steeds terugtrekt, weet je ook niet hoever je kan gaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden