Smalle, fitte selecties Gouderak en Ammerstol
Smalle, fitte selecties Gouderak en Ammerstol regio-voetbal.nl

Smalle, fitte selecties Gouderak en Ammerstol

Nieuws 118 keer gelezen

GOUDERAK/AMMERSTOL - Wat doe je met een smalle selectie aan de vooravond van een loodzwaar seizoen? Antwoord: veel conditie opbouwen.

Daarom werd tijdens de voorbereiding bij de derdeklassers Gouderak en Ammerstol de nadruk gelegd op het fysieke vlak. "Blessures en schorsingen kunnen een wissel trekken op de grootte van de selectie. Dat kan je compenseren met kracht en fitheid. Daarom hebben we er in de eerste weken flink aan getrokken", zegt Gouderak-trainer Raymond Noordam. "Uiteraard hebben we veel oefeningen met de bal gedaan. Ook daarmee kan je flink investeren in het komende seizoen."

Noordam weet ook wel dat je voor een eerste elftal zo'n achttien spelers per seizoen moet inzetten om alle vacatures te vervullen. Wellicht moet hij A-junioren als Kool, Metselaar en Olde Heuvelt overhevelen naar de selectie. "Maar in principe blijven zij in het hoogste jeugdteam voetballen. Ook die selectie is aan de smalle kant en je kan geen roofbouw plegen op die gasten. We willen zo lang mogelijk op eigen benen staan."

Minder naïef
Bij Ammerstol zijn al veel junioren gewend aan het seniorenvoetbal. Sinds Bergambacht A1 massaal overstak naar sportpark De Snackert is de gemiddelde leeftijd flink teruggeschroefd. Trainer Rob Kool ziet daarom voldoende mogelijkheden voor de rood-witten. "Daarom wilde ik graag aan de slag met deze selectie", zegt de oud-speler van ASV. "We moeten alleen minder naïef voetballen. Ik zie in de voorbereiding nog fouten die het gevolg zijn van intimidatie van de tegenstander. We moeten gewoon ons hoofd gebruiken en uitgaan van onze eigen kracht. Ik hamer op afspraken. Ik wil bijvoorbeeld indraaiende corners, omdat deze altijd voor gevaar zorgen. Als ze dan opeens een korte hoekschop nemen, dan krijgen ze dat te horen."

Kool staat midden en boven de groep. "Als het echt nodig is, grijp ik een speler bij z'n kladden, maar het voetbalplezier staat uiteraard voorop. Anders hou je het samen niet een heel seizoen vol."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 9 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 10 uur geleden
Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 20 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 22 apr, 19:46
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 22 apr, 19:45