Proxsys Champions Cup gaat definitief niet door
Proxsys Champions Cup gaat definitief niet door regio-voetbal.nl

Proxsys Champions Cup gaat definitief niet door

Nieuws 36 keer gelezen

GORINCHEM/REGIO - De twintigste editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup gaat rond kerst en de jaarwisseling definitief niet door. Bottleneck is de sponsoring in de zaal. Stichting Gorcumse Sportaccommodaties (SGS), PCC en zaalvoetbalvereniging JogadoresCF/Cagemax zijn er onderling niet uitgekomen.

In een persbericht laat het toernooibestuur weten dat SGS in hun ogen een onbetrouwbare partner is. 'Het bestuur van de Champions Cup heeft telkens weer initiatief genomen richting de SGS, maar elke keer werden wij teleurgesteld. Zelfs afspraken richting wethouder Freije van de gemeente Gorinchem werden niet nagekomen. Vertrouwelijke informatie lag binnen twee dagen op straat'.

Draagvlak
Kees van Willigen, voorzitter van de Champions Cup, benadrukt dat het ditmaal echt exit is. Geen Champions Cup 2016/17, dus. "Er is inderdaad al een keer geroepen dat het toernooi niet zou doorgaan, maar dat werd destijds nog op gang getrokken door onder meer de gemeente. Daaruit werd duidelijk dat er draagvlak bestond voor het evenement en gesprekken kwamen op gang. Nu blijkt dat ook de rek uit die gesprekken is en het draagvlak voor de instandhouding van het toernooi niet meer mogelijk is."

Videopresentatie
Volgens Van Willigen is er samen met Martin Klop van Proxsys wel degelijk gekeken naar een (tussen)oplossing. "Van onze kant is er een voorstel gedaan hoe de zaal anders aan te kleden tijdens de decembermaand. Alle sponsoren, zowel die van de Champions Cup als de externe bordsponsoren, zouden zichtbaar worden op een videopresentatie. Daarmee was de gemeente al snel akkoord en zij zijn op hun beurt naar SGS en Jogadores gestapt."

Nul op rekest
Ook zij konden zich aanvankelijk vinden in het voorstel van de Champions Cup. "Totdat Jogadores ineens terug kwam op haar beslissing. Het is amateuristisch dat zij zoveel invloed hebben op deze kwestie. De SGS heeft in deze lange periode geen lef getoond om hun invloed enigszins in te perken. Er is beloofd een oplossing te vinden, maar die is er dus niet gekomen. Schandalig. Er gaan ook tonnen van de gemeente naar SGS, maar blijkbaar zijn ze niet in staat om in te grijpen in hun bedrijfsvoeren; dat moet niet kunnen."

'Gevochten als leeuwen'
Heukelum zal dus de boeken ingaan als de laatste winnaar van het toernooi. "Ik heb er een tijd mee geworsteld", zegt Van Willigen. "Wat accepteer ik wel? En wat niet? Waar liggen mijn grenzen? Het is aan de ene kant prettig dat dat nu over is, maar verder overheerst vooral de teleurstelling. We hebben gevochten als leeuwen en voor het belang van de Proxsys Cup, maar het mocht niet zo zijn. Alsof we met 0-1 begonnen aan een wedstrijd en nooit een kans hebben gehad op de gelijkmaker."

In het persbericht dat dinsdagavond is uitgegeven meldt het bestuur van de Champions Cup 'er alles, maar dan ook echt alles aan te hebben gedaan het evenement doorgang te laten vinden. Tot onze grote spijt en teleurstelling is dit niet gelukt'. Het toernooi trok jaarlijks zo'n 23.000 bezoekers.

(Meer reacties volgen)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden