Izak Westerhout gaat met Ameide voor de titel
Izak Westerhout gaat met Ameide voor de titel regio-voetbal.nl

Izak Westerhout gaat met Ameide voor de titel

Nieuws 19 keer gelezen

AMEIDE – Met zijn 21 jaar is Izak Westerhout verzekerd van een plek in de Termeise basiself van zijn trainer en volle neef Gert-Jan. En net als zijn familielid wil ook Izak dit seizoen oogsten.

“Het gaat een mooi seizoen worden”, blikt de snelle buitenspeler vooruit. “Ons elftal is nagenoeg in stand gebleven. Robert Bakker is weliswaar weg, maar Sam Versluis is teruggekomen. We beginnen thuis met de derby tegen VVAC en dat is altijd leuk. Ik ken veel jongens nog van de middelbare school.”

Drumband
“Op mijn achtste werd ik 'pas' lid van vv Ameide, ik speelde eerst bij de drumband", lacht Izak Westerhout. Als tweedejaars A-junior debuteerde hij in de hoofdmacht. "Vorig seizoen heb ik een vaste plek veroverd. Persoonlijk was ik daar heel wijs mee, maar als team hebben we een wisselend seizoen gedraaid. Naast hele goede wedstrijden, zoals tegen Heukelum, De Alblas en Drechtsreek, hebben we tegen HSSC’61 en SC Everstein mindere duels gespeeld.”

Nieuw kunstgras
Als die wisselvalligheid uitblijft, dicht Westerhout zijn ploeg goede kansen toe. “We gaan spelen op een nieuwe kunstgrasmat en dat was hard nodig. Het oude kunstgras lag er dik tien jaar en  leverde veel blessures op.  Dat is nu gelukkig voorbij. We gaan voor de titel. Wieldrecht en Drechtstreek zijn gevaarlijke ploegen, die zich flink hebben versterkt. Daar schrik je van, maar met zoveel nieuwe spelers heb je nog niet direct een ingespeeld team. Wij wel.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden