DSC-trainer John Laponder: 'Wisselvalligheid moet eruit'
DSC-trainer John Laponder: 'Wisselvalligheid moet eruit' regio-voetbal.nl

DSC-trainer John Laponder: 'Wisselvalligheid moet eruit'

Nieuws 12 keer gelezen

KERKDRIEL - DSC eindigde het vorige seizoen in de derde klasse enigszins in mineur.

De Kerkdrielse formatie verloor in twee nacompetitieduels van het Oosterhoutse TSC, waardoor het promotie naar de tweede klasse misliep.

Daardoor is DSC dus ook dit seizoen actief in de derde klasse. Het treft wel een keur aan andere tegenstanders dan de Kerkdrielenaren gewend zijn, omdat ze in tegenstelling tot andere jaren zijn ingedeeld in district Zuid 2. Een grote verrassing voor Laponder, die wel al bepaalde verwachtingen heeft van de nieuwe tegenstanders. "We komen echt in een hele nieuwe competitie waar we niks van kennen. We gaan wel uit van onze eigen kwaliteit, maar je komt toch ander voetbal tegen. Ik verwacht een pittige competitie, maar we hebben kwaliteit genoeg om voor de nacompetitie te gaan.

Wisselvalligheid
Bij DSC was het vorig seizoen vooral wisselvalligheid troef. Daar wil de oud-speler van FC Den Bosch van af: "Ik ben er al vanaf het begin mee bezig, want die wisselvalligheid moet eruit. Het is niet dat we behoudender gaan spelen, maar ik wil wel eerst de organisatie goed zetten zodat we 'vanuit de nul' kunnen voetballen. Als je één of twee goals minder tegen krijgt, hoef je er ook minder te maken. Vorig jaar had ik er vaak vrede mee als het 4-3 werd, maar nu vind ik 1-0 ook wel goed. Het geeft zo'n ploeg ook vertrouwen als je iedere week de nul houdt."

DSC opent de competitie op zondag 4 september met een thuiswedstrijd tegen FC Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden