Johan van Wageningen heeft plek veroverd bij DCV
Johan van Wageningen heeft plek veroverd bij DCV regio-voetbal.nl

Johan van Wageningen heeft plek veroverd bij DCV

Nieuws 98 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Je kan hem gerust een laatbloeier noemen. Johan van Wageningen (26) speelde jarenlang in de schaduw van de hoofdmacht van DCV, maar is sinds zijn debuut vlak voor de winterstop van het seizoen 2015-2016 niet meer weg te slaan uit het keurkorps.

Hij heeft inmiddels een vaste plek veroverd in het team van trainer Ronald Klinkenberg. ,,Ik speelde in het tweede elftal en werd door de trainer opgetrommeld vanwege de huwelijksreis van spits Patrick de Reuver. Hij kneep er twee weken tussenuit. Die kans heb ik met beide handen gegrepen. Ik kwam op een ideale positie achter de spits terecht. Zwervend tussen middenveld en aanval heb ik de nodige kilometers afgelegd, maar dat deed ik met plezier. Ik ben net een jonge hond. Die wil ook graag werken voor z'n baas.”

Fitness
Intussen schopte en kopte Van Wageningen twaalf keer raak en dan hoef je een trainer niet meer te overtuigen van je kwaliteiten. De merchandiser bij Unilever Food Solutions was al wat eerder serieuzer geworden in zijn sportbeleving. Niet meer nachtbraken in het weekeinde of oerend hard door het geluid, maar juist meer fitness en conditietraining om aan te sterken.

,,Ik heb in anderhalf jaar tijd aan kracht en vermogen gewonnen. In het verleden was ik een wat luie, afwachtende spits. Nu ben ik scherp en actief. Een sieraad voor het voetbal zal ik nooit worden en ik scoor soms lelijke doelpunten, maar ze tellen wel. Daarnaast kunnen onze spitsen zich meer aan het front laten zien, omdat ik de ruimte achter hen bestrijk. Dat maakt de afstand tussen verdediging en aanval weliswaar breed, maar je kan sneller toeslaan als je ver op de helft van je tegenstander staat.”

Gecompenseerd
Het paste naadloos bij het spel van DCV, dat tot op heden niet uitblinkt in verdedigen. De tegentreffers worden vaak gecompenseerd door een reeks treffers aan de overzijde. Een 0-0 wedstrijd zie je zelden in het Waalplantsoen. Tijdens één van die doelpuntrijke duels liet Johan van Wageningen zich nadrukkelijk gelden. Hij nam drie van de vier goals voor zijn rekening in de wedstrijd tegen Lombardijen, die in 4-2 eindigde. ,,Dat was m'n eerste volledige thuiswedstrijd en dus een fraai visitekaartje.”

Ook de gelijkmaker – met het hoofd – tegen streekgenoot Spirit staat hem nog helder voor de geest. ,,Scoren in een derby is altijd lekker. Het was alleen jammer dat we daarna niet doordrukten en door defensieve blunders uiteindelijk met 4-1 verloren.”

Derby
Of dat ook komend seizoen zal gebeuren is koffiedik kijken. De derby staat pas op 15 oktober op het programma. Van Wageningen is van mening dat DCV zich in de top vijf moet kunnen nestellen. ,,Tweemaal vierde op de ranglijst en een keer nacompetitie. Dat is toch niet gek. Ik hoop alleen dat we aan het eind van deze competitie minder schorsingen en blessures hebben. Afgelopen seizoen hadden we in de belangrijkste fase precies 12 spelers die nog opgesteld konden worden.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden