Ameide neemt nieuwe kunstgrasmat officieel in gebruik
Ameide neemt nieuwe kunstgrasmat officieel in gebruik regio-voetbal.nl

Ameide neemt nieuwe kunstgrasmat officieel in gebruik

Nieuws 20 keer gelezen

AMEIDE - Het vernieuwde kunstgrasveld bij voetbalvereniging Ameide is afgelopen zaterdag officieel in gebruik genomen. In de thuiswedstrijd tegen vierdeklasser SV Noordeloos trapte wethouder Wim Mulckhuijse samen met de Pupil van de Week, Daniël den Hartog, symbolisch af.

Nadat de gemeente Zederik in juni van dit jaar instemde om voor de nieuwe toplaag 230.000 euro uit te trekken, lukte het om het veld al voor aanvang van de competitiestart, volgende week zaterdag tegen VVAC, gebruiksklaar te maken.

Voorzitter Wim Labee was in zijn nopjes met de nieuwe mat. "In het bijzonder wil ik de gemeente, bedrijven en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan een de realisatie van een kunstgrasveld bedanken", trapte hij zijn speech af.

Vorige mat afgekeurd
"Maar het was natuurlijk ook hard nodig. De mat is elf seizoenen gebruikt op Meihoven en had zijn langste tijd gehad", doelde hij op de staat van het vorige veld. Op basis van een onderzoeksrapport stelde de KNVB dat de kunstgrasmat van vorig seizoen niet meer aan de eisen voldeed. "We hopen veel plezier aan deze nieuwe mat te kunnen beleven."

Topkwaliteit
Ook Mulckhuijse was te spreken over de nieuwe bovenlaag. "Dit was noodzaak. Er ligt in Ameide een mat van topkwaliteit. Hij was iets duurder dan normaal gesproken, maar daardoor kan de vereniging nu weer tien jaar vooruit. Omgerekend wordt er 23.000 euro per jaar in gestopt, en dat vinden we gangbaar." Ameide won op het kunstgras met 2-1 van Noordeloos.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden