Rob van Loon: 'Alles tot in de puntjes geregeld bij NOAD'32'
Rob van Loon: 'Alles tot in de puntjes geregeld bij NOAD'32' regio-voetbal.nl

Rob van Loon: 'Alles tot in de puntjes geregeld bij NOAD'32'

Algemeen 8 keer gelezen

WIJK EN AALBURG – Rob van Loon is bij zaterdagderdeklasser NOAD’32 in een nieuwe wereld gestapt. De 51-jarige Bossche oefenmeester had altijd een zondagclub onder zijn hoede. “Ik vind het al fantastisch. Je hebt de zondag nu helemaal vrij. Alles is op de zaterdag geconcentreerd. Ideaal”, zegt NOAD’s nieuwe man.

Ook ziet hij nog andere verschillen. “De beleving en de wedstrijdmentaliteit is anders. Ik moet bij de trainingen af en toe de rem er op zetten. En niets ten nadele van mijn vorige club, maar bij NOAD’32 is voor een trainer en voor de jongens alles tot in de puntjes geregeld. Daar sta ik echt van te kijken.”

Na vijf seizoenen Jan van Arckel is Van Loon bij NOAD’32 aan een nieuwe taak begonnen. “Ik heb van het NOAD-bestuur geen speciale opdracht gekregen van hoe hoog we moeten eindigen. Samen met de groep hebben we afgesproken te proberen een periode te pakken of anders plaats drie of vier. Ik verwacht er iets van te kunnen maken.”

Orde op zaken
Vorig seizoen kampte voorganger Jos Houweling met een smalle selectie. De groep telt nu dertig man, waaronder zeven nieuwelingen en acht A-junioren. Scoren deed NOAD’32 altijd wel, maar er moesten ook veel tegengoals geïncasseerd worden. Met name nieuweling Mo Makhlouf moet in die linie orde op zaken gaan stellen.

Van Loon heeft inmiddels aan de spelstijl geschaafd. “We gaan met twee controlerende middenvelders en drie aanvallers de competitie in”, besluit Van Loon die Sleeuwijk en SVW als topfavorieten beschouwt met het versterkte TGG als outsider.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden