Stefan Bitter bespeurt nieuw elan bij Spirit
Stefan Bitter bespeurt nieuw elan bij Spirit regio-voetbal.nl

Stefan Bitter bespeurt nieuw elan bij Spirit

Algemeen 9 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL – Na een mager seizoen is Spirit rijp voor herstel. Zonder de voetbalkwaliteiten van de 'Kanaries' te overschatten, heeft de selectie voldoende inhoud om ten minste de subtop van de tweede klasse te halen.

Dat idee heeft Stefan Bitter (22) ook, maar dan zal vooral aan de mentaliteit gesleuteld moeten worden. ,,Laksheid heeft ons vorig seizoen te veel punten gekost. Ik kan de wedstrijden niet tellen, waarin wij de winst voor het grijpen hadden, maar vervolgens verzaakten. Bolnes uit was het dieptepunt. Dat duel heeft ons een flinke optater bezorgd. Daarom moesten we ons in de allerlaatste wedstrijd tegen Papendrecht in veiligheid spelen. Dat lukte ruimschoots met een 4-0 overwinning, maar toch hielden we er in z'n totaliteit geen goed gevoel aan over. Na een eerdere poging tot promotie naar de eerste klasse wil je niet opeens tegen degradatie vechten.”

Prikkelen
Eigenlijk wil Bitter, de nieuwe aanvoerder van Spirit, het jaar zo snel mogelijk vergeten en zich richten op het nieuwe seizoen. Hij bespeurt een nieuw elan bij de Ouderkerkse tweedeklasser. Mogelijk dat de broers Warry en Michel van Wattum, voormalige profvoetballers van Sparta en Excelsior, de ploeg kunnen prikkelen. De kennismaking met de nieuwe trainers voelde goed aan. De broers wisten ook Kevin van Vliet en Sergio Caminita aan boord te houden. Met drie spelers van Capelle erbij is de selectie in de breedte versterkt.

Stefan Bitter, die door de vorige technische staf werd uitgeroepen tot 'beste speler', kan een belangrijke rol spelen als schakel tussen verdediging en aanval. ,,Ik heb ondanks de tegenvallende resultaten persoonlijk een prima jaar achter de rug. Misschien komt het doordat ik serieuzer ben geworden en het spelletje meer ga begrijpen. In m'n eerste jaar bij de senioren was ik nog niet zo scherp. Ik keek op tegen mannen als Bjorn Zierts en Jelmer Nomen. Toen ik later met Kevin Kriek het verdedigingscentrum vormde, kwam er meer lijn in en groeide het zelfvertrouwen. Daarna schoof ik door als verdedigende middenvelder en kon ik zelfs af en toe opduiken aan het front. Ik heb tien keer gescoord. Dat is een voor een speler op positie 6 geen onaardig aantal.”

Aanbiedingen
Je zou zeggen dat een dergelijk overtuigend optreden ook amateurclubs uit de hogere regionen moet zijn opgevallen, maar Bitter zweert dat hij geen aanbiedingen heeft gehad. ,,Ik weet ook niet of ik had toegehapt. Ik heb niet zo'n haast. Na één goed seizoen bij Spirit ben je er nog niet. Dat heeft niets te maken met gebrek aan ambitie. Ik moet eerst bewijzen dat mijn progressie geen toevalstreffer was. Daarom wil ik graag met de groep verder bouwen aan mijn toekomst en die van Spirit”, aldus de hbo-student fysiotherapie.

Niet zo gek als je bedenkt dat Stefan Bitter reeds vanaf de F-pupillen de kleuren van Spirit verdedigt. ,,Ik woon in Krimpen aan den IJssel en mocht destijds kiezen tussen DCV en Spirit. Ik heb bij beide clubs een open dag bezocht, maar Spirit sprong eruit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 7 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 7 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 14 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 15 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44