DCV is vernielingen beu: 'Stoort ons enorm'
DCV is vernielingen beu: 'Stoort ons enorm' regio-voetbal.nl

DCV is vernielingen beu: 'Stoort ons enorm'

Nieuws 18 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL - DCV neemt maatregelen om de overlast te beteugelen en vernielingen tegen te gaan. Het bestuur van de voetbalclub in het Waalplantsoen is het vandalisme op het complex beu.

"Alle hekken gaan op slot. Desnoods met een gietijzeren ketting", zegt voorzitter Siemen de Wilde strijdvaardig. Hij geeft aan dat de tweedeklasser duizenden euro's kwijt is aan reparaties. "De verzekering dekt de schade niet. We kunnen die bedragen nergens claimen."

Vooral de doelen op de twee kunstgrasvelden worden door de jeugd veelvuldig vernield. Hoe ze het voor elkaar krijgen is voor de voorzitter een raadsel, maar de metalen palen worden geregeld gebroken. "Mij lukt dat in geen weken. In het begin was het af en toe raak en omschreven we dat als baldadigheid. Nu is het pure vandalisme. Ze komen niet om te voetballen, maar om de boel naar de sodemieter te helpen. Dat stoort ons enorm."

Pineut
Vanaf 2012 is DCV de pineut. Toen werd het hek bij de manege geforceerd. "Waarschijnlijk is er iemand met een auto tegenaan gereden. In ieder geval kon je toen van die zijde de velden bereiken en had je er weinig zicht op. Voetballen hebben we oogluikend toegestaan. Hoewel je het tegenover contributie betalende leden eigenlijk niet kan maken dat er gratis gebruik wordt gemaakt van de DCV-velden, was dit de minste vorm van overlast."

Tolereren
Dat werd anders toen hekken werden opengeknipt en doelen werden vernield. De kosten liepen vanaf dat moment steeds hoger op. Het afgelopen seizoen moest de club 6000 euro aftikken. De maat is vol voor de voetbalvereniging. "We kunnen dit niet langer tolereren. Ook de tribune is inmiddels een hangplek voor de Krimpense jeugd. We stuitten op kapotte flessen drank, drugs en afval. Je kan er zitten en schuilen voor de regen. Tijdens het voetbalseizoen zijn er leden en vrijwilligers die een oogje in het zeil houden. In de zomerstop is het complex kwetsbaar. Daarom zullen we deze jongeren moeten weren. Met artikel 2.4.10 van de Algemene Politie Verordening van Krimpen aan den IJssel – hinderlijk gedrag in voor publiek toegankelijke ruimten – kan vanaf nu worden opgetreden tegen vandalen."

Toekomst
De Wilde geeft het geld voor reparaties liever uit aan een nieuw complex. Met de gemeente Krimpen heeft hij geregeld contact over de toekomst. "Dat gaat stap voor stap. Wij zouden graag zo snel mogelijk uitsluitsel willen hebben, maar daar gaan onderzoeken aan vooraf. Ik heb wel het gevoel dat het college met DCV een duurzame oplossing nastreeft. Dat maak ik op uit onze gesprekken, maar het is niet eenvoudig om een route uit te stippelen", zegt hij.

"DCV is eigenaar van het complex, maar kan nieuwbouw niet bekostigen. Zes jaar geleden lag er een plan op tafel om in de richting van de manege te verhuizen, maar deze variant is na de verzelfstandiging van de manege geen optie meer. De vraag is hoe het nu verder moet."

Pieter van der Laan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 3 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 4 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 6 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 6 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 7 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 10 uur geleden