KNVB: 'Kunnen spelregels niet zomaar veranderen'
KNVB: 'Kunnen spelregels niet zomaar veranderen' regio-voetbal.nl

KNVB: 'Kunnen spelregels niet zomaar veranderen'

Nieuws 21 keer gelezen

ZEIST - De KNVB heeft woensdagmiddag gereageerd op het feit dat spelers van bvo's en amateurclubs dit seizoen in de Tweede en Derde Divisie bij het krijgen van een rode kaart ongelijk bestraft kunnen worden. 

Een situatie waarover Kozakken Boys-trainer Danny Buijs en SteDoCo-trainer Virgil Breetveld zich eerder deze week al negatief uitlieten. De bond laat desondanks weten 'de spelregels niet zomaar te kunnen veranderen'. "Dergelijke regels aanpassen doen we in samenspraak met de clubs", zegt operationeel manager Hans Schelling. 

"De clubs zijn nauw betrokken bij het opstellen van de nieuwe opzet, en worden dat ook bij het evaluatieproces met als doel de competities te verbeteren. Daarin staat vanzelfsprekend ook een gesprek met de betaald voetbalclubs gepland, want om dergelijke regels te veranderen hebben we die ook nodig."

Uitzondering
Met de aaneenschakeling van de competities worden ook de tuchtregels aan elkaar verbonden. "Volgend seizoen maken we voor het eerst de situatie mee dat spelers van beloftenteams mee kunnen doen in zowel een betaald voetbalcompetitie als in een amateurvoetbalcompetitie. Het merendeel van de regels in die competities zijn hetzelfde, maar er zijn uitzonderingen die we in de komende tijd zoveel als mogelijk op elkaar aan willen laten sluiten."

Leeftijdsgrens
De regel dat een speler die in het eerste elftal van een bvo rood krijgt en één wedstrijd schorsing krijgt nog mee mag spelen in het tweede elftal stamt nog uit de tijd dat beloftenteams in een aparte competitie uitkwamen. Voor komend seizoen geldt deze regel alleen voor spelers die jonger dan 23 jaar zijn en/of minder dan tien competitieduels meespeelden in de hoofdmacht. Bij zwaardere overtredingen gaat de regel überhaupt niet op.

Impact peilen
Schelling laat weten dat er met amateurclubs is afgesproken dat het komende half jaar goed in de gaten wordt gehouden wat de impact van de regel is. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
Afbeelding
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 4 uur geleden
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 13 uur geleden
Logo
• Asperen moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Erik van Rooij wordt toch niet de nieuwe hoofdtrainer van Asperen: 'Hij kan hier ook niets aan doen, dit is overmacht' update 16 uur geleden
Logo
• Arkel verloor zaterdag van Schelluinen en staat nu op een directe degradatieplek in 3C.
Versterkte degradatie: wie staan er op degraderen en wie gaan de nacompetitie in? (stand van zaken per 20/21 april) 16 uur geleden
Afbeelding
VV Asperen op zoek naar ambitieuze hoofdtrainer vacature 16 uur geleden
• Het zetten van de handtekeningen.
DCV en Excelsior bundelen de krachten voor Meiden Academy 18 uur geleden