Danny Buijs over nieuwe kaartenregel KNVB: ‘Lachwekkend’
Danny Buijs over nieuwe kaartenregel KNVB: ‘Lachwekkend’ regio-voetbal.nl

Danny Buijs over nieuwe kaartenregel KNVB: ‘Lachwekkend’

Algemeen 2 keer gelezen

WERKENDAM/HOORNAAR – Met de inmiddels in het leven geroepen Tweede en Derde Divisie heeft de KNVB ervoor gezorgd dat het ook voor amateurclubs mogelijk wordt om door te stromen naar het hoogste voetbalniveau van Nederland. De nieuwe opzet heeft echter ook nadelen, zo blijkt uit kritiek van zowel Kozakken Boys als SteDoCo.

Beide clubs zijn van mening dat er sprake is van competitievervalsing met betrekking tot het kaartenreglement. Nu er ook beloftenteams gaan deelnemen aan de Tweede en Derde Divisie worden spelers van bvo’s en amateurclubs bij rode kaarten op een verschillende wijze gestraft.

Spelers die in de Eredivisie of Jupiler League na een licht vergrijp, zoals het ontnemen van een scoringskans, met een rode prent bestraft worden kunnen in sommige gevallen namelijk alsnog uitkomen in de Tweede en Derde Divisie. Ze worden voor hun vergrijp slechts geschorst voor het eerste elftal. Bij rode kaarten voor zwaardere overtredingen geldt wel uitsluiting voor de hoofdmacht. 

Als spelers van amateurclubs vroegtijdig naar de kant worden gezonden, zijn zij - op vrijspraak na - hoe dan ook geschorst voor het eerste elftal.

Lachwekkend
Kozakken Boys, dat samen met de beloftenteams van AZ, FC Twente, Sparta en Vitesse is ingedeeld, spreekt in de persoon van Danny Buijs van een ‘lachwekkende regel’. “Ik ben van mening dat dit competitievervalsing is. Met deze regel slaat de KNVB de plank volledig mis, maar ik maak me er inmiddels niet meer druk om. Het zegt in mijn ogen genoeg dat vrijwel iedere club erop tegen is en de regel toch stand houdt.”

Gelijke monniken, gelijke kappen
SteDoCo-trainer Virgil Breetveld ontmoet met zijn team de beloften van Almere City, FC Groningen en FC Volendam en kan zich vinden in de woorden van Buijs. “Zo wil je eigenlijk niet aan een competitie starten. Het is een rare situatie. Met de vertegenwoordigde amateurclubs strijden we om promotie en degradatie en dan hoort de regel van gelijke monniken, gelijke kappen te gelden.”

Leendert Kamsteeg

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden