Heukelum kan aan de bak in 2F, LRC pas laat tegen WNC
Heukelum kan aan de bak in 2F, LRC pas laat tegen WNC regio-voetbal.nl

Heukelum kan aan de bak in 2F, LRC pas laat tegen WNC

Nieuws 4 keer gelezen

REGIO LEERDAM – Voor het uit de hoofdklasse gedegradeerde LRC Leerdam wacht in de eerste speelronde van 1C een uitwedstrijd met Oude Maas. Dat blijkt uit het speelschema dat vrijdag door de KNVB bekend werd gemaakt. Competitiegenoot WNC wacht in diezelfde ronde het thuistreffen met SHO uit Oud-Beijerland.

De ploeg uit Waardenburg handhaafde zich afgelopen seizoen in de eerste klasse en trok met Guillano Grot van FC Lienden een speler van formaat aan. Zijn doelpunten moeten ervoor zorgen dat er in de eerste vier duels, waarin SHO, MZC’11 (uit), Oude Maas (thuis) en Rijsoord (uit) getroffen worden, gescoord gaat worden. WNC en LRC Leerdam treffen elkaar pas in speelronde de tiende speelronde die op 12 november gespeeld wordt.

Heukelum naar ’t Hoog
Een divisie lager wacht voor Heukelum een zware start. Op 3 september start de ploeg van trainer Marco Verbeek tegen SV Meerkerk, de nummer twee van het vorige seizoen, op ’t hoog, terwijl er in week drie en vier duels op het schema staan tegen uit de eerste klasse gedegradeerde teams: GDC en Roda Boys.

HSSC ’61 niet tegen regioclubs
Voor het HSSC ’61 van trainer Marten Boverhof wachten in het seizoen 2016/17 net als vorig jaar duels in de derde klasse C. De zevende plaats van toen was de beste prestatie van de club in de afgelopen tien seizoenen. Met De Zwerver (uit), Streefkerk (thuis) en SC Everstein (uit) wacht er op papier, kijkend naar de andere teams uit 3C, een niet al te zware start aan de competitie.

Overig ‘Leerdam’ in 3D
In tegenstelling tot HSSC ’61 werden Asperen, Haaften en Leerdam Sport in 3D ingedeeld. Voor Asperen, waar Ton Blom terugkeerde als hoofdtrainer, Voor laatstgenoemde club wacht tijdens de start van de competitie een thuisduel met SV Capelle. Een week later gaan de Leerdammers naar TGG.

Asperen opent tegen NEO’25 en hoopt in de weken erna ook punten bijeen te sprokkelen tegen Woudrichem (uit) en Sparta ’30 (uit). De ongeslagen kampioen Haaften start op het eigen sportpark tegen NOAD ’32 en gaat in de tweede speelronde op bezoek bij SV Capelle. Een week later wacht voor de ploeg van Denny van Geffen het uitduel bij Zuilichem.

4D Zuid I
In de vierde klasse D in Zuid I zitten ASH, Herovina, SVS’65 en Vuren bij elkaar in de competitie. Voor het gedegradeerde ASH start de competitie met een uitbeurt bij Lekvogels, terwijl voor hen een week later Brakel (thuis) wacht. Herovina opent op De Kol tegen Kerkwijk en gaat een week later naar Tiel voor de uitwedstrijd met TEC.

SVS’65, vorig seizoen geëindigd op een knappe vijfde stek, start met een vrije week. Een week later vangt de ploeg van Glenn Calor aan tegen het twee seizoenen op rij gedegradeerde GVV’63. Vuren start tegen TEC en gaat in ronde twee op bezoek bij Well.

Vroege zomerstop
Herovina zal in 4D de eerste ploeg zijn die al zijn competitieduels heeft afgewerkt. In het weekend van de laatste speelronde heeft de club uit Herwijnen geen duel ingepland staan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden