Meerkerk tegen Heukelum, Ameide en VVAC op derbytour
Meerkerk tegen Heukelum, Ameide en VVAC op derbytour regio-voetbal.nl

Meerkerk tegen Heukelum, Ameide en VVAC op derbytour

Nieuws 6 keer gelezen

ALBLASSERWAARD – Het vorig seizoen zo sterk presterende sv Meerkerk opent het nieuwe seizoen in 2F tegen Heukelum. De promovendus uit 3C raakte topschutter Ferry Meijdam weliswaar kwijt aan IJsselmeervogels, maar versterkte zich flink. 

Bij de ploeg van trainer Theo de Boon zal van onderschatting dus geen sprake moge zijn. Met de uitduels bij Delta Sports en GJS die volgen voor de geelzwarten is er van een gemakkelijke start geen sprake. 

Derby Ameide – VVAC 
Het meest in het oog springende duel in 3C is dat tussen Ameide en VVAC. De Putbewoners hebben het de laatste jaren moeilijk met Termei en zagen drie sterkhouders vertrekken. Voor het team van Ton Heijstek wachten in de septembermaand verder duels tegen De Zwerver (thuis), Streefkerk (uit) en SC Everstein (thuis). 

Een serie waarin punten gepakt moeten worden, gezien ZBC ’97, Drechtstreek, EBOH en Wieldrecht volgen in het schema. Ameide treft achtereenvolgens VVAC, EBOH, De Alblas en Groote Lindt. De Alblas-trainer Michel de Raad zette in op een plek in de top-vijf en kan met Drechtstreek, SC Everstein, Ameide en Wieldrecht op het programma meteen aan de bak. 

Groot-Ammers opent tegen ONI
Onder leiding van de nieuwe trainer Leon Hutten hoopt Groot-Ammers zo snel mogelijk weer de stap naar de derde klasse te kunnen maken. Een goed begin is het halve werk, en dus moeten er in de eerste drie duels, waarin ONI (thuis), SV Noordeloos (uit) en GSC/ODS (uit) de tegenstanders zijn, punten gepakt worden.

Schelluinen treft Dubbeldam
In datzelfde 4E treft Schelluinen, dat promotie naar de derde klasse misliep tegen Focus ’07, in Dordrecht Dubbeldam. Met een vijftiental nieuwelingen heeft trainer Wout Lems in ieder geval genoeg keuze om er een mooi seizoen van te gaan maken. Voor de blauw-witten staan vervolgens duels met GSC/ODS (thuis), Raptim (thuis) en ONI (uit) op het schema.

Noordeloos richting Tilburg; Peursum vrij
Voor SV Noordeloos start het nieuwe seizoen met een uitbeurt bij de Tilburgse Studentenvoetbalvereniging Merlijn. Bij die club staat lidmaatschap alleen open voor studenten en pas-afgestudeerden. In de afgelopen seizoenen kwam Noordeloos niet verder dan hooguit een tiende plaats. Met het nieuwe kunstgrasveld in aanleg kan er wellicht worden gemikt op een eindklassering in de top-9. 

Peursum-trainer Rob Fluijt kan met zijn spelersgroep een week extra genieten van de vakantie. De Giessenburgers werden vrijgeloot voor de eerste speelronde. Op 10 september staat voor de ploeg, waar Niels Nomen, Robin Peursem en Wilmar van Bruggen vertrokken, een uitwedstrijd bij Willem II op het schema. Een week later treft het in Dordrecht DFC.

ASV Arkel 
ASV Arkel werd niet in 4E, maar in 4D ingedeeld. Aan de van Asperen overgekomen trainer Richard Smaal de taak om zijn team weer binnen een seizoen naar de derde klasse te leiden. In de competitie waarin veel Gelders getinte clubs uitkomen, zijn ASH, GVV’63, SVS’65 en MVV’58 clubs om rekening mee te houden. De ploeg treft in de openingsspeelronde Brakel (uit) en speelt de eerste thuiswedstrijd een week later tegen SVS'65.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 16 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 16 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 23 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys gisteren
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44