Almkerk kan borst nat maken: 'Gaat pittig worden’
Almkerk kan borst nat maken: 'Gaat pittig worden’ regio-voetbal.nl

Almkerk kan borst nat maken: 'Gaat pittig worden’

Nieuws 12 keer gelezen

REGIO – De nieuwe indelingen voor de clubs in het Land van Heusden en Altena zijn bekend. Opvallend is dat de meeste trainers en begeleiders een zware en spannende competitie verwachten.

Bij Kozakken Boys, dat promoveerde naar de twee divisie, was de indeling al eerder bekend. Naast een zevental zondagclubs waaronder AFC en De Treffers en zeven zaterdagclubs waaronder Spakenburg en Katwijk ook Jong AZ, Jong FC Twente, Jong Sparta en Jong Vitesse. De Werkendamse topclub kan de borst dus nat maken. Trainer Danny Buijs is er duidelijk over. “Ik ben blij dat we in de tweede divisie zitten en het zal een hele zware competitie worden. Verder is het moeilijk te voorspellen”, verwacht Buijs.

“Als wij een goeie dag hebben, dan kunnen wij van iedereen winnen. Maar de tegenstanders zijn van een dusdanig niveau, dat als je geen goede dag hebt, je van iedereen kunt verliezen. Wij moeten zorgen snel bij de onderste vier plaatsen weg te blijven.Gedurende het seizoen kunnen we dan gaan kijken, wat de krachtsverschillen zijn.”

Alles nieuw voor Achilles Veen
In de hoofdklasse A is alles nieuw voor de nieuwe trainer Clemens Bastiaansen van Achilles Veen. Ook de indeling is praktisch nieuw. Gelukkig kan Bastiaansen voor raad terecht bij oud-trainer Johan van Bijsterveld, die aan de club in Veen verbonden blijft, evenals de al langer meelopende clubman Teus Prins, die er elke zaterdag bij is.

Prins kijkt positief naar de indeling in de hoofdklasse A. “Onze wens was om in deze klasse uit te komen. Dus wij zijn tevreden. We waren niet graag naar het oosten en noorden van het land gegaan. Regionaal zitten er nu leuke tegenstanders bij, als Sliedrecht, RVVH, DFS en FC Breukelen. Verder zijn Argon, Smitshoek, Spijkenisse, Ter Leede, Haaglandia, Zwaluwen en Jodan Boys nieuw voor ons. Dat is ook meer uitdagend.”

Pittige eerste klasse C
In de eerste klasse C kan promovendus Almkerk de borst natmaken. Het is een sterke indeling met clubs als Heinenoord, Oranje Wit, SHO en Rijsoord. Regionaal staan er derby’s op het programma tegen GRC 14, LRC, WNC en Nieuw Lekkerland. Trainer John Vink van Almkerk heeft er zijn eigen opvatting over.

De in Vleuten woonachtige trainer had liever een indeling in de Utrechtse regio gehad, net zoals in het verleden. Dat is dus niet het geval. “De eerste klasse C is gewoon een hele sterke klasse met Heinenoord, SHO en Oranje Wit er bij. Heel interessant dus. Je weet dat het een pittige klus gaat worden, maar daar draaien we onze hand niet voor om”, aldus de gedreven Vink.

Bovenin rechterrijtje
“Als ik spreek namens de club, dan zijn ze zielsgelukkig dat ze in de eerste klasse C zitten. Persoonlijk had ik het liefst in de eerste klasse A gezeten. Daarin zitten de ploegen, die ik ken. In 1C moet je nu zorgen, dat je alle sterke en zwakke punten van die ploegen te weten komt. Van een aantal ploegen heb je al van tevoren informatie, maar een aantal ploegen zijn mij ook onbekend", zegt hij.

“De doelstelling is wel bovenin rechterrij of onderkant linkerrijtje. We hebben toch een aantal nieuwe spelers er bij en in de basis geen verloop gehad. Dat betekent dat we meer keuzemogelijkheden hebben. De stap van de tweede naar de eerste klasse is groot, maar ik ben er van overtuigd, dat die voor ons niet te groot is.”  

Tweede klasse F wordt spannend
Altena is evenals Wilhelmina’26 weer ingedeeld in de tweede klasse F. Binnen de regio is daar ook GDC bij gekomen. De verwachting is dat het een spannende competitie gaat worden. GJS, Hardinxveld, Meerkerk, Nivo Sparta en Tricht zijn oude bekenden. Brederodes, CDW en Delta Sports zijn de onbekenden voor de Nieuwendijkers.

Voor nieuwkomer Heukelum en Roda Boys zal dat wat minder gelden. “Er is nogal wat veranderd. Er zitten zeven nieuwe ploegen bij”, kon trainer Richard van Gils van Altena even het voorhoofd fronsen. “Heukelum, Roda Boys en GDC had ik wel verwacht, evenals nieuwkomer BLC uit Den Bosch. Opvallend zijn wel CDW, Brederodes en Delta Sports. Het wordt echt een heel andere competitie, dan we gewend zijn. Meer regionaal kun je zeggen", laat hij zijn licht er over schijnen.

Stuk zwaarder
"Van de clubs uit de regio Utrecht verwacht ik een stuk beter voetbal en qua competitie zal het een stuk zwaarder zijn.” Wat betreft Altena stelt hij het volgende. “Het eerste jaar hebben we goed gepresteerd. Het tweede jaar blijkt het vaak een stukje moeilijker te zijn. We missen met de gestopte Remon Duijzer natuurlijk ook een hele belangrijke pion, al hebben we er wel een paar nieuwe spelers bij. Het is dus even afwachten, hoe het nu allemaal in elkaar zal vallen bij Altena.”   

Topfavorieten genoeg in de derde klasse D
In de derde klasse D kunnen Sleeuwijk, Woudrichem, NOAD’32 en Sparta’30 zich weer aan elkaar optrekken. Nieuw zijn Asperen, Haaften, Leerdam Sport’55, TGG en Unitas. Favorieten zijn er genoeg, met onder andere SVW, Leerdam Sport en Sleeuwijk. Interessanter is hoe Sparta’30 zich in het geweld zal houden.

“Wij schatten de kansen altijd redelijk in”, zegt trainer Adrie van Steijn. “De competitie is een stukje sterker geworden. Zwakke broeders zitten er niet tussen en sommige clubs hebben flink geïnvesteerd in nieuwe spelers. In mijn ogen zijn Sleeuwijk en SVW de topfavoriet. Dat het een hele spannende competitie wordt, staat voor mij als een paal boven water. Wie weet kunnen wij zelf verrassen. Daar gaan we dan ook voor”,  schat hij de kansen voor de Andelnaren op fifty-fifty in.

Nico van Es

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden