Heukelum officieel tweedeklasser
Heukelum officieel tweedeklasser regio-voetbal.nl

Heukelum officieel tweedeklasser

Nieuws 18 keer gelezen

HEUKELUM/DORDRECHT - Heukelum is nu ook officieel gepromoveerd naar de 2e klasse.

De tuchtcommissie van de KNVB heeft de gestaakte nacompetitiewedstrijd tegen SC Amstelwijck (2-2) omgezet in een reglementaire 0-3 overwinning voor Heukelum.

Verheugd
Heukelum-voorzitter Jan de Groot reageerde donderdagmiddag verheugd. "Hoewel we lang op de uitspraak hebben moeten wachten, zijn we hier uiteraard heel blij mee. We zijn nu officieel tweedeklasser. Een stap die we in de voorbije seizoenen ook al graag hadden gemaakt. Overigens is ons ook nooit het gevoel bekropen dat het op een andere uitspraak zou uitlopen. Na afloop van de wedstrijd bij SC Amstelwijck werd er namelijk een 2-2 remise opgeschreven met als kanttekening dat het duel was beëindigd."

Staartje
Voor de promovendus krijgt het akkefietje in Dordrecht mogelijk nog wel een staartje. De Groot: "Ik heb begrepen dat we op korte termijn een brief van de KNVB kunnen verwachten waarin staat dat ook wij schuldig worden bevonden. Op welk gebied dat precies is, weten we nog niet. Het bericht hopen we morgen te ontvangen."

Boete voor Amstelwijck
In tegenstelling tot Heukelum, maakte de bond haar straf voor SC Amstelwijck al wel bekend. De degradant krijgt voor het voorval van 4 juni een boete van 300 euro opgelegd. Daarbovenop komt dat de KNVB de Dordtse club een voorwaardelijke straf van één jaar heeft opgelegd waarin Amstelwijck bij een nieuw incident uit de competitie genomen kan worden. 

Zware straf
Bas de Deugd, voorzitter technische zaken bij SC Amstelwijck, spreekt van 'een zware straf'. "Laat duidelijk zijn dat we als club niet hebben gewild dat het zover kwam. Aan beide kanten zijn er dingen gebeurd die niet op een voetbalveld thuishoren. Het is kwalijk dat slechts enkele spelers ervoor zorgen dat de club hierdoor een slechte naam verwerft."

Vanavond (donderdag) vindt in de kantine van Amstelwijck een Buitengewone Ledenvergadering plaats. Op de agenda staat onder meer het voortbestaan van de club. "We denken er serieus overna of we met deze club wel verder willen gaan." Mocht dat zo zijn, dan gebeurt dat in de toekomst zonder de aanwezigheid van De Deugd. "Na de incidenten van de laatste maanden heb ik besloten om mijn taken neer te leggen. Voor mij is het plezier er wel af."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden