Nieuwe toplaag voor kunstgrasveld vv Ameide
Nieuwe toplaag voor kunstgrasveld vv Ameide regio-voetbal.nl

Nieuwe toplaag voor kunstgrasveld vv Ameide

Nieuws 141 keer gelezen

AMEIDE - Voetbalvereniging Ameide kan de toplaag van het kunstgras(hoofd)veld vervangen. De gemeenteraad van Zederik stemde maandagavond tijdens de raadsvergadering in met het voorstel om hiervoor 230.000 euro uit te trekken.

Al in februari besloot het gemeentebestuur om het kunstgrasveld aan te pakken. Het huidige veld voldoet volgens het college op een aantal punten niet meer. Op basis van een onderzoeksrapport heeft de KNVB het veld afgekeurd. 'Zo spoedig mogelijk vervangen is dus de enige optie', zo wordt vermeld in het collegevoorstel.

De meerderheid van de raad was voor. Alleen de SGP stemde niet in met voorstel van het college. "Wij vinden dat er teveel geld naar sportvoorzieningen op dit gebied gaat", lichtte Kees Vermaat toe.

Onbegrip
Het leidde tot onbegrip bij onder anderen Ralf Krämer (PvdA): "U weet toch hoe de situatie ervoor staat, dat de KNVB het veld heeft afgekeurd? Wat wilt u dan doen, voetbalvereniging Ameide opheffen? Hoe stelt u zich dat in de praktijk voor?"

Vermaat verwees naar de andere voetbalverenigingen in Zederik, waar ook over het aanleggen van kunstgrasvelden gesproken wordt. "Lekvogels, HSSC'61; alles bij elkaar heb je het dan over bijna een miljoen euro. Wij zijn niet tegen sportvoorzieningen, maar de hoeveelheid geld die erheen gaat vinden wij te groot."

Voorbarig
Wethouder Wim Mulckhuijse kon zich niet vinden in deze zienswijze: "Het bedrag dat u noemt is een beetje voorbarig. Zoals u weet is er bij voetbalvereniging Lekvogels ook nog een plan B waar we mee bezig zijn, dat wellicht minder kost."

Het bracht de SGP niet op andere gedachten, maar aangezien de andere partijen instemden met het voorstel, kan vv Ameide toch aan de slag. Met de werkzaamheden wordt volgende week al gestart.

Geurt Mouthaan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden