LRC Leerdam heeft nieuw dagelijks bestuur
LRC Leerdam heeft nieuw dagelijks bestuur regio-voetbal.nl

LRC Leerdam heeft nieuw dagelijks bestuur

Algemeen 231 keer gelezen

LEERDAM - LRC is druk bezig de bestuurlijke perikelen op te lossen. Woensdag trad het oude bestuur af en werd een initiatiefgroep gevormd. Maandagavond zat er al een dagelijks bestuur in het zadel.

Tijdens de eerste vergadering van het interim-bestuur - dat uit twaalf personen bestaat - werd maandag meteen een nieuw dagelijks bestuur (DB) gekozen. Raf Montezinos is voorzitter, Ronald Tromp secretaris en Leon van de Wal fungeert als penningmeester. Bestuur en DB voeren hun taak in ieder geval uit tot er een definitief bestuur wordt gekozen.

"Dat wil overigens niet zeggen dat deze leden op dat moment allemaal aftreden", zegt LRC-woordvoerder Fred Kars. Het nieuwe bestuur voert gesprekken met het oude bestuur om tot een goede overdracht te komen, behartigt alle lopende zaken, zoals terreinen en opstallen en kantine, en gaat vooral op zoek naar kandidaten voor het nieuwe bestuur. "Daarnaast wordt ingezet op een goede structuur binnen de vereniging."

Naast het DB bestaat het bestuur uit Conrad van der Meijs, Ab Donga, Gerrit van den Berg, een vertegenwoordiging van de jeugdafdeling, Ivar Brefeld, Louis Struijk, René van Schijndel en Cor Bal. "Waarschijnlijk komen daar nog enkele personen bij en er zijn ervaren leden die op de achtergrond hand- en spandiensten willen verrichten", zegt Kars, die zelf ook die rol vervult.

Doelstelling is om tijdens de algemene ledenvergadering in het najaar - waarschijnlijk november - een definitief bestuur te presenteren. Het interim bestuur vergadert voorlopig twee keer per week. Zaterdag komt men weer bij elkaar. Daarmee is snel een einde gekomen aan de 'bestuurloze' periode waar LRC even in verkeerde. Geluk bij een ongeluk was dat de 'transferperiode' in het amateurvoetbal inmiddels was afgesloten en alle overschrijvingen waren afgerond.

 

Glaspark
Overigens leidde de gang van zaken rond de nieuwe sportaccommodatie (Glaspark) tot de nodige opmerkingen binnen de vereniging. Leden zouden vinden dat de rol van de gemeente te groot en de inbreng van de verenigingen - die het initiatief hebben genomen - te klein is geworden. Kars wil dat niet bevestigen. "Het interim-bestuur heeft daarover nog geen positie ingenomen. Wel vinden de leden dat er hierover beter gecommuniceerd moet worden. Nu moesten ze het nieuws uit de krant lezen", aldus Kars, die benadrukt dat de ledenvergadering uiteindelijk groen licht moet geven voor de uiteindelijke locatiekeuze.

Vertrouwen
Oud-voorzitter Theo van der Weiden is blij met de ontwikkelingen. "Het is een goede zaak voor de club dat er mensen zijn opgestaan die een nieuw bestuur gaan vormen. Ik heb er alle vertrouwen in dat ze in hun opdracht slagen."

Van der Weiden is in allerlei functies actief geweest voor LRC: elftalleider, bestuurslid technische zaken, penningmeester en secretaris. In totaal maakte hij veertien jaar deel uit van het bestuur, waarvan drie jaar als voorzitter. "Ik kijk met veel plezier terug op die periode. Al is het jammer dat het zo eindigt. Ik had dat graag anders gezien", aldus Van der Weiden, die verder niets over zijn vertrek kwijt wil.

"Ik wil niet in het verleden blijven hangen. We kijken als LRC vooruit. Laat de bal maar weer rollen." Hij blijft de club - samen met Frank van den Broek - vertegenwoordigen in het kernteam dat overleg voert over het Glaspark. "De vorderingen koppelen we terug aan de leden. Mooi om zo betrokken te blijven bij LRC, want het blijft natuurlijk gewoon mijn club."

André Bijl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden