Voor Jan Groenenberg is de cirkel rond: van WNC naar GRC 14
Voor Jan Groenenberg is de cirkel rond: van WNC naar GRC 14 regio-voetbal.nl

Voor Jan Groenenberg is de cirkel rond: van WNC naar GRC 14

Algemeen 9 keer gelezen

WAARDENBURG/GIESSEN - Tussen alle ‘voetbaltransfers’ in het regionale voetbalwereldje zit een bijzondere: de mutatie van teammanager Jan Groenenberg (67) van WNC naar GRC 14.

Na bijna twaalf jaar verlaat Jan Groenenberg het Waardenburgse WNC. “Ik vertrek met pijn in mijn hart bij WNC”, klinkt het weemoedig. “Een club waar ik veel plezier aan beleefd heb. Ik heb ook het gevoel dat ze het daar jammer vinden”, vervolgt de voormalig Haaftenaar, die al jaren woonachtig is in Woudrichem.

Met het vertrek naar GRC 14 volgt een hereniging met trainer Marcel van Helmond. “Ik heb met Marcel altijd lekker samengewerkt bij WNC. Hij heeft me ook elk jaar gebeld of ik bij hem wilde aansluiten. Het cirkeltje is hiermee rond”, glimlacht Groenenberg, die nog steeds enige uren als boekhouder bij een garagebedrijf fungeert.  

Reistijd
Niet alleen Van Helmond begroet Groenenberg met open armen. Ook Kees Bouman de vice-voorzitter van GRC’14 ziet de man, die in zijn vak gepokt en gemazeld is, graag komen. “Kees is een vriend van me geworden. We drinken ook elke week een borreltje.”

Dat Groenenberg de stap naar Het Almbos maakt, heeft nog meer oorzaken. “Het is een beetje Marcel, een beetje Kees, maar ook de afstand van Woudrichem naar Waardenburg speelt een rol. De reistijd naar Waardenburg ging me de laatste tijd steeds meer tegen staan, hoewel ik het altijd met plezier deed. Het is 25 minuten rijden, maar dan wel drie keer in de week. Nu ben ik in een paar minuten in Giessen. Dat is slechts twee kilometer.”

Jong
Jan Groenenberg gaat het teammanagement bij GRC 14 samen met Chris Bouman doen. Groenenberg torst natuurlijk een brok ervaring mee. “Je ontvangt de scheidsrechter, de papierenrompslomp doe je en het gehele randgebeuren rond het eerst elftal. Ik zie het als een mooie uitdaging bij een andere club. En je moet ook iets doen. Ik ben dan al wel 67, maar ik voel me tussen de jonge jongens nog best thuis. Door die jongens blijf je jong.”

Jan Groenenberg heeft bewezen goed uit de voeten te kunnen met de jeugd. Bij Haaften, Tricht en WNC verdiende hij zijn sporen met jeugdteams. “Ik heb altijd goed met de jeugd op kunnen schieten. Eerlijk gezegd is hun tegenwoordige muziek niet de mijne, maar dan zorg ik wel dat ik uit de voeten kom.”

Laatste kunstje
GRC 14 wordt een soort laatste kunstje. “We gaan proberen eersteklasser te blijven. Ik voel me er thuis als ik er kom.”

GRC 14 en WNC zullen zo goed als zeker elkaar in de eerste klasse tegenkomen. In het Waardenbrugse heeft hij het er al over gehad. “Ik heb al gezegd dat ik in de eerste helft op de bank bij WNC ga zitten en in de tweede helft bij GRC 14.” 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden