Initiatiefgroep werkt aan nieuw LRC-bestuur
Initiatiefgroep werkt aan nieuw LRC-bestuur regio-voetbal.nl

Initiatiefgroep werkt aan nieuw LRC-bestuur

Nieuws 37 keer gelezen

LEERDAM • Een werkgroep van negen personen gaat aan de slag om een nieuw bestuur te zoeken voor voetbalvereniging LRC Leerdam. De werkgroep vergadert vanavond (donderdagavond) met het bestuur van de Stichting Topsport. Sinds woensdagavond is LRC ‘bestuurloos’.

Tijdens de buitengewone algemene ledenvergadering van woensdag stapte - zoals aangekondigd - het complete bestuur, bestaande uit Theo van der Weiden, Frank van den Broek en Menno ’t Lam op.

De bestuursleden betreurden het dat er vanuit de vereniging niet de gewenste aanvulling door andere bestuursleden was gekomen. “De werkdruk werd te groot, ze misten de energie om zo een nieuw seizoen in te gaan”, laat Teus de Wit – tijdelijk woordvoerder van de club – weten.

Opdracht
Na een pauze waarin informeel overleg werd gevoerd over de situatie liet Adrie Kleppe – voorzitter van de Stichting Topsport – weten dat de leden niet uit elkaar konden gaan zonder afspraken over de toekomst te maken.

“Daarop stelden negen leden – een bont gezelschap – zich beschikbaar die overleg gaan voeren met de Stichting Topsport. Hun opdracht is om op korte termijn een nieuw bestuur te vormen en opnieuw een algemene ledenvergadering bijeen te roepen om het nieuwe bestuur te installeren.

Geluk bij een ongeluk is dat de ‘transferperiode’ in het amateurvoetbal inmiddels is afgesloten en alle overschrijvingen zijn afgerond. “Maar er is toch op korte termijn een bestuur nodig om allerlei praktische zaken te regelen. We zijn nu ‘bestuurloos’, voor LRC een unieke situatie.”

Glaspark
Theo van der Weiden en Frank van den Broek blijven LRC voorlopig vertegenwoordigen in het kernteam dat overleg voert over het Glaspark, de nieuwe accommodatie voor de Leerdamse buitensportverenigingen. “Zo waarborgen we de voortgang van het proces. Wel hebben we afgesproken dat Theo en Frank geen besluit nemen over de nieuwe locatie van het sportpark. Daarvoor komen ze terug bij de leden.”

André Bijl  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden